nasPrasovic2021У Општини Херцег Нови данас је уприличен пријем за новског боксера Дилана Прашовића, који је недавним наступом на турниру у Лондону учинио важан корак за афирмацију и развој новског и црногорског бокса. Захвалницу за промоцију херцегновског спорта Прашовићу су уручили предсједник Општине, Стеван Катић и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Василије Ћуковић.

Наступ Прашовића у Великој Британији, на стадиону Тотенхема, пред око 70 хиљада гледалаца, а који су путем преноса пратили милиони, разлог је за понос свима у Херцег-Новом, истакао је Катић. Како је додао, без обзира на пораз, овај меч је имао изузетан одјек и представљаће Прашовићу важан основ и искуство за даље успјехе. 

„Прашовић ће сигурно и убудуће имати подршку свог града, а надам се и државе која треба да стане иза њега јер су професионални спортисти најбољи амбасадори Црне Горе“, казао је Катић.

14102021DPПрашовић и чланови његовог стручног тима захвалили су се на подршци коју им је указала Општини Херцег-Нови, а посебно предсједнику Стевану Катићу и бившем начелнику за друштвене дјелатности и спорт, Дарку Класићу.

Оцјењујући да је меч у Лондону био догађај који је сан сваког спортисте, Прашовић је поручио: „Даћу све од себе да и убудуће представљам своју државу и Херцег Нови у најбољем свјетлу“.

Прашовић је на гламурозној сцени у Лондону наступио у мечу за титулу WBO првака у крузер категорији против Лоренс Околија. Овај меч био је дио великог боксерског спектакла и главна уводна борба за шампиона у тешкој категорији федерација WBA, WBO и IBF.