Foto - Uprava za sport i mladeПредсједник Општине, Стеван Катић и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Василије Ћуковић састали су се јуче са в.д. директором Управе за спорт и младе, др Марком Беговићем у просторијама Управе. Главне теме састанка биле су побољшање спортске инфраструктуре и јачање омладинских активности у њима.

Представници Општине упознали су директора Управе са актуелностима и најважнијим питањима за новски спорт и омладину.
Предсједник Катић је информисао о пројектима и улагањима у спортску инфраструктуру, те истакао да локална управа по овим питањима у наредном периоду очекује несебичну подршку Управе за спорт и младе. Разговарано је о пројекту инсталације балона на базен на Шкверу, реконструкцији базена Института Игало, уређењу и санацији спортских игралишта на Савини и Карачи, као и о опремању Дома омладине у Старом граду.
Директор Беговић је овом приликом истакао да га радује заинтересованост од стране предсједника Катића да Општина и Управа  заједнички утичу на побољшање услова за све спортисте у Херцег Новом. Поручио је да је неопходно посветити посебну пажњу побољшању положаја младих у свим општинама. Како је закључио, "систематским приступом и промишљеним рјешењима доћи ћемо до позитивних дугорочних промјена којима ћемо показати наведеним циљним групама да заиста стојимо иза њих у сваком погледу".

ФОТО: Управа за спорт и младе