OtvaranjenslСвечаним отварањем и концертом Неде Украден вечерас је на пуном Тргу Николе Ђурковића у Херцег Новом званично почео 53. Празник мимозе.

Отварању је претходио дефиле Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера и кловнова од Игала до централног градског трга. Веселој поворци су се придружили и бројни посјетиоци.
Празник мимозе је отворио предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, који је том приликом рекао да је ова манифестација и током прошле године одржала континуитет, сачувала аутентичност и везу која траје већ пет деценија.
Otvaranje11“Лани смо садили мимозу, да бисмо је овог фебруара поново брали са вама, славећи пријатељство, љубав и љепоту”, казао је он и поручио: “Мимоза је побиједила пандемију”.
Катић је казао да су, иако је епидемилошка ситуација била неизвјесна, 53. Празник мимозе планирали са оптимизмом, што се показало као добра одлука. Припремљено је више од 40 програма који ће трајати до половине марта.

“Пред нама је мјесец дана забаве, плеса, дружења са пријатељима који нам долазе из региона и Европе. Херцег Нови ће током 53. Празника мимозе бити центар добре енергије нашег региона. Добродошли на највећу новску фешту”, поручио је Катић.

Празник мимозе је манифестација од значаја не само за Херцег Нови него и за цијелу Црну Гору, рекла је секретарка за културу и образовање Општине Херцег Нови, Ана Замбелић Пиштало.
“Наша очекивања за почетак Празника су испуњена, доста посјетилаца, доста најава. Велику посјету очекујемо и сјутра на ривијери. Сами почетак празника нам даје назнаке да ће овај фестивал бити успјешан”, казала је она.
Након концерта домаћег бенда “Трио маре”, наступила је и звијезда вечери Неда Украден.
“Ја се некако и осјећам као Новљанка,овдје сам толико пута наступала и пјевала тако да Херцег Нови доживљавам као свој град “, казала је она.
Украденова је истакла да је раније често наступала и на Канли кули, те да се изузетно радовала вечерашњем концерту.
“Нисам заиста дуго овдје наступала, поготово на овом лијепом фестивалу. Ово је изузетно вече и ја ћу се потрудити да ово буде права фешта”, казала је она.

53. Празник мимозе у Херцег Новом трајаће до половине марта, а припремљено је преко 40 забавних, културних и спортских програма. Комплетан програм можете преузети овдје: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf

Генерални покровитељ 53. Празника мимозе је Општина Херцег Нови, организатор Јавна установа културе „Херцег-фест“, а покровитељ Туристичка организација Херцег Нови.
Спонзори фестивала су: Портонови, Институт Игало, Никшићко пиво – пивара Требјеса, Плантаже 13. јул, Витинка, Blue line, Градска кафана, Крушо д.о.о, ЦКБ банка, Swisslion, Туристичка организација Града Београда, Вериге 65, Кантина 65 и Atera business suites. Главни медијски спонзор је Радио-телевизија Херцег Нови, а медијски спонзори: РТЦГ, Прва, Радио Јадран, Радио Тиват, Дан, Херцегнови.цоол, Hercegnovi.cool и РТВ Никшић