02winermaskenbalДобро расположење, пун подијум, велики број креативних маски и гостију обиљежили су Маскенбал 53. Празника мимозе који је синоћ одржан у Институт „Др Симо Милошевић“ у Игалу.

Салу је испунило око 240 маски из Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније, Србије и Црне Горе, а за музику су били задужени Горан Каран, Лапсус бенд и новски састав Еxодуси. Програм је традиционално почео дефилеом Градске музике Херцег Нови и мажоретки.
Прво мјесто међу групним припало је маски “Воли вас Воли”, а чланице су одлучиле да комплетну награду у износу од 1000 еура донирају за лијечење мале суграђанке Еме Хамидовић која болује од леукемије. Друго мјесто у истој категорији освојила је маска „Новид – 22“, а треће „Дританка и седам патуљака“. Прву награду у категорији појединачних маски освојила је „Коалиција мрак“, другу „Сестре Сандерсон“, а на трећем мјесту је била „Сирена“.

Директор Института “Др Симо Милошевић“, др Саво Марић казао је да се веома радује што се поштује традиција, те истакао значај овог традиционалног херцегновског догађаја.
“Ово је догађај који траје више деценија, а ми имамо задатак да га гајимо, како би он био што масовнији. Битно је истаћи колико ова манифестација доприноси и туристичкој понуди општине Херцег Нови, Боки и наравно широј заједници”, казао је он.
Горан Каран је након концерта истакао да се у Херцег Новом осјећа као код куће и да су му овакве манифестације блиске.
“Одличан је осјећај бити овдје након двије године паузе. Концерт је био одличан,публика је пуна добре воље и добре енергије”, казао је Каран.
Фронтмен и пјевач групе Лапсус бенд, Емир Аличковић први пут је наступио на Маскенбалу у Херцег Новом.
“Није нас било једно вријеме на овим просторима, због пандемије. Драго ми је да смо ту, и видим да је публика жељна пјесме, да је атмосфера одлична. Одушевио сам се кад сам ушао у салу и видио толики број маски”, рекао је Аличковић.
01maskenbal2022Симбол Мимозиног Маскенбала, као и цијелог Празника и града Херцег Новог је Градска музика, која је и синоћ повела поворку добре енергије.
“Ми дајемо све од себе да овај догађај буде што љепши и да привуче што више посјетилаца. Да га визуелно обогатимо, те да га публика доживи на прави начин”, поручила је секретарка Градске музике, Драгица Чолић.

Специјалне награде гостима на Маскенбалу додијелио је традиционални спонзор Празника мимозе, компаниа “Плантаже 13. Јул”.
53. Празник мимозе у Херцег Новом трајаће до половине марта, а комплетан програм можете преузети овдје: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf .
Генерални покровитељ 53. Празника мимозе је Општина Херцег Нови, организатор Јавна установа културе „Херцег-фест“, а покровитељ Туристичка организација Херцег Нови.
Спонзори фестивала су: Портонови, Институт Игало, Никшићко пиво – пивара Требјеса, Плантаже 13. јул, Витинка, Блуе лине, Градска кафана, Крушо д.о.о, ЦКБ банка, Сwисслион, Туристичка организација Града Београда, Вериге 65, Кантина 65 и Атера бусинесс суитес. Главни медијски спонзор је Радио-телевизија Херцег Нови, а медијски спонзори: РТЦГ, Прва, Радио Јадран, Радио Тиват, Дан, Херцегнови.цоол, Травел Монтенегро и РТВ Никшић.