nsl230222Представници Општине Херцег Нови обишли су протекле седмице Луштицу, гдје су током радне посјете разговарали са представницима Савјета Мјесне заједнице о предузетим активностима у претходном периоду, као и о текућим и пројектима чија ће реализација тек услиједити.

Они су упознали Савјет Мјесне заједнице са детаљима пројекта изградње главног пута на Луштици, као и водоводне мреже, за које је пројектну документацију израдила Општина. Истакнуто је да су ово улагања вриједна укупно скоро 18 милиона еура и пројекти од историјског значаја за полуострво, чија реализација ће олакшати живот становницима Луштице и створити могућности да даљи развој овог дијела херцегновске општине.
Током обиласка Дома културе у Клинцима договорено је да ће Агенција за изградњу и развој града кренути у израду пројекта санације, односно адаптације тог објекта.
Представници локалне управе и Мјесне заједнице су посјетили и стару зграду Општине на Луштици и сагласили се да треба размотрити опције за санацију овог, прилично руинираног здања.
Потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур, истакао је током посјете да ће у наредном периоду бити уложена значајна средстава на простору Луштице, у њене развојне, туристичке и културне потенцијале.
Из МЗ Луштица су истакли значај активности предузетих у протеклом периоду, попут уређења видиковца на Пријевору и проширења пута према Клинцима.
Обишли су и Цркву Св. Ђорђа у Радованићима, која има статус непокретног културног добра од 1973. године, а чији је под изведен од ђуричког камена у два тона.
“Црква је обновљена 1781. године, иако се сматра да је знатно старија. Иконостас је из 1751. године, а иконописао га је Рафаило Димитријевић. Надамо се да ћемо уз помоћ Завода за заштиту споменика културе и подршку Општине израдити конзерваторски пројекат за обнову иконостаса”, казала је предсједница мјесне заједнице Луштица, Ана Замбелић Пиштало.