NAs15072022

Игралиште у централној урбаној зони Херцег-Новог, уз Његошеву улицу реконструисано је кроз ЕУ пројекат “Wonder”, који реализује Туристичка организација Херцег-Новог.

Протеклих дана завршени су радови на уклањању оштећеног пластичног мобијара, уређена је подлога и постављена дрвена комбинована справа која се састоји од кућице, љуљашке, тобогана и пењалице. Све је постављено у складу са ЕУ сигурносним и еколошким стандардима за овакву врсту опреме за дјецу на отвореном. Уговорена вриједност радова који су финансирани из пројекта “Wonder” износи 19 800 €.

Ово је још једна у низу активности које Туристичка организација Херцег-Нови спроводи кроз ЕУ пројекат “Wonder” у циљу препознавања дестинације као погодне за боравак дјеце и породица. Пројекат је одобрен у оквиру програма “Адрион” и службено траје до 31.01.2023. године.

Техничка документација за предлог реконструкције дјечијег игралишта урађена је у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој Херцег-Новог, на иницијативу Мјесне заједнице Херцег-Нови, а на основу одобрења који је издала локална управа.