NSL121222Улазак у 2023. годину Херцег Нови ће обиљежити уручивањем поклона за 2.600 малишана, као и помоћи за око 300 социјално угрожених породица – у ову намјену биће усмјерена средства из градског буџета планирана за организацију концерта.

Празнично расположење у граду биће подгријано програмима за најмлађе у оквиру Дјечије Нове године, као и свиркама на Шкверу и у Игалу првих дана 2023. године.
Општина Херцег Нови ће обезбиједити поклоне за све основце и полазнике новских вртића, њих укупно 2.600. Представници локалне самоуправе ће, заједно са Дједа Мразом, у данима пред Нову годину обићи основне школе и вртић како би малишанима уручили поклон пакете.
Општина Херцег Нови је и ове године покренула акцију набавке поклон - пакета за породице у тешкој материјалној ситуацији. Намјера локалне управе је да, у сарадњи са привредницима који се одазову позиву, обезбиједи донације у основним животним намирницама и потпрепштинама за домаћинство, како би током предстојећих празника уручили помоћ суграђанима који су лошијег материјалног стања.
Дјечија Нова година ће бити организована 30. децембра на платоу испред зграде Општине Херцег Нови. У програму ће учествовати велики број малишана из свих новских васпитно-образовних установа, а прилику да се представе добиће и дјечији хорови основних школа.
Уз Дједа мраза и забавни програм, на платоу ће бити постављени кочије и јелка, фигуре ирваса и медвједа, као и двије бине – једна која ће представљати својеврстан кутак за украшавање, осликавање лица и заједничко осмишљавање украса за јелку, док ће на другој бити поставка за Новогодишњи базар на којем ће се представити ученици херцегновских основних школа.
Славље у првим данима 2023. године биће уљепшано музичким програмима новских извођача. Локалне музичке снаге ће 01. и 02. јануара на најфреквентнијим градским локацијама – Шкверу и Игалу, у термину од 11 до 15 часова, звуцима поп, рок, електронске и клапске музике свим Новљанима и гостима града честитати Нову годину.
„Празнични дани у Херцег Новом ове године ће бити у знаку солидарности, јер ће средства планирана за организацију концерта за дочек бити усмјерена на помоћ социјално угроженим породицама. Имајући у виду понуду у оближњим градовима, као и чињеницу да Херцег Нови за фебруар припрема спектакуларан Празник мимозе који ће понудити бројне програме и забавне садржаје, одучили смо да Нова година, бар када је у питању новска локална управа, буде у знаку даривања онима којима је то најпотребније, као и нашим најмлађим суграђанима“, истиче потпредсједник Општине Херцег Нови, Милош Коњевић.
Како каже, посебна пажња биће посвећена најмлађима, организацијом Дјечије Нове године 30. децембра.
„Било нам је важно да организујемо програм који ће окупити дјецу Херцег Новог, изненадити их, обрадовати, позвати на слогу и доброту, све оно што чини празнични дух. Уз то, као својеврсну честитку и жељу да 2023. година буде весела, Херцег Нови ће током прва два дана све суграђане и госте поздравити пјесмом, у чему ће нам помоћи локалне музичке снаге које ће наступити на Шкверу и у Игалу, локацијама на којима се највећи број људи традиционално окупља, сусреће и упућује честике за Нову годину“, поручује Коњевић.