iz projektaNSLОпштина Херцег Нови потписала је уговор о реконструкцији шеталишта у Игалу, на потезу од Титове виле до центра „Галеб“, укупне вриједности 3.469.811,594 еура.

Радове ће изводити фирма „Briv Construction“ која је као најповољнији понуђач изабрана на тендеру.
Реализацијом пројекта на који град чека деценијама Игало ће добити уређено, поплочано шеталиште, биће урађена и санација постојеће канализационе инфраструктуре, нова атмосферска канализација и постављена нова јавна расвјета.
Радови ће бити подијељени у двије фазе условљене туристичком сезоном - прва подразумијева радове на дионици од Титове виле до хотела „Palmon Bay“, а друга фаза радове на дионици од хотела „Palmon Bay“ до виле „Галеб“.
Прва фаза радова почеће након празника, 10. јануара, а рок за завршетек је 120 календарских дана од увођења извођача у посао. Почетак друге фазе радова уговором је предвиђен за 01.10.2023, а рок је 120 календарских дана, тачније до 01.02.2024. године.
Средства за реконструкцију дијела шеталишта у Игалу опредјељена су капиталним буџетом Владе Црне Горе и Уговором о реализацији потпрограма потписаним између тадашње Управе јавних радова и Општине Херцег Нови. Обавеза Општине била је израда пројектне документације, расписивање тендера за избор извођача и избор надзора. Радови се изводе према главном пројекту који је израдио „Oliver-ing“ д.о.о. Будва, а ревизију је извршио „Diagram“ д.о.о. Подгорица.