NSL221222Програм 54. Празника мимозе, који ће бити одржан од 17. фебруара до 05. марта 2023. године представљен је хотелијерима који послују на подручју општине Херцег Нови.

Састанак одржан јуче у сали Скупштине општине био је прилика да се хотелијери упознају са богатим програмом, као и да се носиоцима туристичке понуде презентују могућности за укључивање у програм и прилика да креирају атрактивне пакет аранжмане у том периоду.
Хотелијере су поздравили предсједник Општине Стеван Катић и потпредсједник Милош Коњевић, који су објаснили да се на креирању програма Празника мимозе ради дуже од три мјесеца, те да је он у овом тренутку заокружен и врло брзо ће бити саопштен јавности.
Hotelijeri221222„Сарадња и добра комуникација туристичке привреде са локалном управом, као и са свим установама које су носиоци реализације Празника мимозе од највећег је значаја за успјех нашег фестивала. Ове године имамо сјајан програм и очекујемо одличну посјећеност. Томе ће допринијети и маркетиншка кампања која је прилика за заједничку промоцију на међусобну корист града и туристичке привреде“, казао је предсједник Општине, Стеван Катић. Он је позвао хотелијере да припреме пакет аранжмане, као и да дају своје предлоге и сугестије у вези са програмом, како би допринијели да Празник мимозе још једном буде нешто о чему ће говорити цијели регион.
„Драго ми је да сте се одазвали на овај позив и надам се доброј сарадњи. Ми као локална управа смо у вашој и у служби овог града, а сви ми заједно треба да будемо у служби туриста који дођу у Херцег Нови“, поручио је потпредсједник Општине, Милош Коњевић.
Програм 54. Празника мимозе представио је Дамир Кокеза, који је у оквиру Дирекције фестивала задужен за координацију маркетиншких активности. Објаснио је да је програм конципиран тако да централна дешавања буду организована викендима, што је погодно за креирање пакет аранжмана, те позвао хотелијере да креирају сопствену понуду која би била промовисана кроз кампању Празника мимозе.
У оквиру 54. Празника мимозе ће током 16 дана бити организовано више од 40 догађаја, истакао је Кокеза. Поручио је да ће манифестација остати вјерна традицији и задржати све догађаје по којима је препознатљива, али ће и неким новим програмима настојати да привуче млађу публику.
На састанак су позвани сви хотели на подручју Херцег Новог који су отворени у зимском дијелу године. Позиву су се одазвали: Институт Игало, ризорт Портонови, хотел „One & Only“, хотели „Lighthouse“, „Play“, „Azzuro“, „Ellena“, „Fiammanti“, гарни хотел „Крушо“, агенција „Trend Travel“ и компанија „Царине“ у оквиру које послују хотели „Кумбор“, „Парк“ и „Делфин“.
Презентацији су присуствовали представници Дирекције 54. Празника мимозе из Општине Херцег Нови, Туристичке организације Херцег Нови, Јавне установе културе „Херцег фест“ и НВО „Машкаре“.
Како је договорено, у наредном периоду ће бити настављена комуникација са хотелијерима, а у плану је организација још једног састанка са циљем њиховог укључивања у програм Празника мимозе, заједничког дјеловања и успјешног представљања понуде Херцег Новог на најзначајнијим емитивним тржиштима.