ng1i2Херцег Нови ће почетак 2023. године својим грађанима и гостима честитати пјесмом – 01. и 02. јануара ће на Шкверу и у Игалу наступити локални бендови који ће музиком пожељети да наступајућа година буде срећна и весела.

Општина Херцег Нови је одлучила да ће овогодишњи празнични дани бити у знаку солидарности, тачније додјеле пакета помоћи за социјално угрожене породице, као и пакетића за око 2.600 малишана. Ипак, како би славље на градским улицама у првим данима 2023. године било уљепшано, организовани су наступи локалних музичких снага.
На најфреквентнијим локацијама, на Шкверу и у Игалу, 01. и 02. јануара од 11 часова наступиће Low voltage acoustic duo и састав Трио Маре.
Поред музичких, посјетоци ће бити почашћени и гастро посластицама јер ће НВО „Фешта“ припремити традиционалне делиције попут приганица, роштула и домаћих колача.
„Наступи локалних бендова, уз локалне делиције, биће својеврсан поздрав и честитка за све грађане и госте, уз који иде жеља да им 2023. година буде распјевана и слатка. Наступи ће допринијети празничној атмосфери у граду, а Шквер и Игало смо одабрали као локације на којима се Новљани традиционално окупљају и сусрећу у првим данима Нове године, поздрављају се и честитају једни другима“, каже потпредсједник Општине, Милош Коњевић.
Он посебно истиче чињеницу да је Општина Херцег Нови ове године одлучила да средства планирана за организацију концерта за дочек усмјери у помоћ социјално угроженим породицама, заједно са локалним привредницима који су се укључили својим донацијама.
Уз то, град је посебну пажњу посветио дјеци, па ће до краја ове седмице бити подијељено 2.600 пакетићамлађим основцима и предшколцима, као и организована Дјечија Нова година, 30. децембра од 11 часова на платоу испред зграде Општине.
„Дјечија Нова година биће сјајан програм, највећа новогодишња журка за најмлађе у нашем граду. Уз додјелу пакетића, овај догађај ће још једном да покаже да Херцег Нови јесте град који брине за своје најмлађе грађане и настоји да сваке године све више буде по њиховој мјери“, истиче Коњевић и позива грађане и госте свих узраста да присуствују планираним програмима.