B1 poster vodoravnoПразник мимозе – фестивал који је више од пола вијека бренд Херцег Новог, биће одржан од 17. фебруара до 4. марта 2023. године.

Очекују нас дани врхунске забаве, музичких, гастро, културних, дјечијих и спортских програма, концерти регионалних звијезда, као и један новитет - сарадња са Exit фестивалом и гостовање свјетски познатог DJ Claptone-a и Konstrakte.
Званично отварање 54. Празника мимозе заказано је за 17. фебруар, када ће у Игалу наступити Марија Шерифовић. Прије њеног концерта, Новљане и госте ће дефилеом и наступом поздравити и забавити Градска музика Херцег Нови, Мјесна музика Ђеновићи, мажоретке и Културно-спортски центар „Диано“.
У суботу 18. фебруара биће одржана Фешта од мимозе, рибе и вина - догађај који већ деценијама плијени пажњу на хиљаде гостију и представља један од најпосјећенијих Мимозиних програма. Након традиционалног дефилеа ривијером, у Баошићима ће наступити Ивана Негатив и Ђорђе Давид, а потом се програм наставља у Ђеновићима концертом групе Галија.
Истог дана, у вечерњим часовима, у Институту „Др Симо Милошевић“ биће одржан први Велики маскенбал, на којем ће наступити Егзодуси, Ади Шоше и Никола Роквић. Други велики маскебал биће одржан 03. марта у Институту „Др Симо Милошевић“, а госте ће забављати легендарна Неда Украден. За креативне маске улаз на оба маскенбала је бесплатан, а спремне су и награде.
Другог Мимозиног викенда на програму је „Winter Flower“ – резултат сарадње Празника мимозе и Exit фестивала, њихова заједничка посвета зимском цвијету, мимози. На Тргу Николе Ђурковића ће 25. фебруара, под маскама, наступити интригантни и мистериозни DJ Claptone и фантастична Констракта са групом „Земља грува“, а претходиће им наступи Катарине Богићевић Кејт и представника црногорске електронске сцене, P.S. i Bodzie.
Програм 54. Празника мимозе биће проткан многобројним културним дешавањима - књижевним вечерима са изузетним именима попут Љубивоја Ршумовића и Ведране Рудан, у оквиру Дана Новог Сада биће одржан и концерт Звонка Богдана, за обожаватеље тврђег музичког звука ту је „Вече јужњачког рока“ посвећено бенду Lynyrd Skynyrd, на програму су и позоришне представе за дјецу и одрасле, за најмлађе су ту и Дјечији маскенбал и Цвијетна поворка, а посебну пажњу и симпатије увијек маме аутентично новски догађаји - Трка карића, Пицигин, Скалинада, турнир у бришкули и трешети.
Завршна карневалска поворка биће одржана у суботу, 04. марта, у Игалу, након чега ће услиједити традиционално Спаљивање Крневола, главног кривца за све недаће у Херцег Новом током протекле године. Те вечери ће 54. издање Празника мимозе концертом закључити регионална музичка звијезда, Тони Цетински. 

Комплетан програм можете преузети овдје.