sastanak sa radnicima BolniceОпштина Херцег Нови снажно стоји уз раднике Опше болнице Мељине, поручили су данас челници локалне управе након разговора са запосленима у овој установи.

Радници су састанак затражили након јутрошњег протеста организованог поводом информације да конкурсима за радна мјеста у овој Болници нису предвиђени сви до сада запослени. Конкурсе је расписала Општа болница Котор, којој болница у Мељинама треба да се припоји и тако уђе у систем јавног здравства.
Подршку радницима исказали су потпредсједници Општине, Мирко Мустур и Милош Коњевић, као и предсједник Скупштине општине, Иван Отовић. Они су казали да нису били информисани о огласу за достављање пријава за слободна радна мјеста у Болници Мељине, већ су за њега сазнали из медија.
Истакли су да локална управа у овом случају није надлежна, али да ће, као и увијек до сада, стати уз раднике и захтијевати од надлежних државних органа да их упознају са комплетном ситуацијом и да сви запослени постану дио јавног система.
Поручили су да Болница мора ући у систем јавног здравства, а сви запослени добити иста права као њихове колеге из осталих здравствених установа, што је циљ за који су се локална управа и запослени од почетка заједнички залагали.
sastanak sa radnicima Bolnice2Радници су поручили да се нико од њих 150 неће пријавити на оглас о којем нису ни били обавијештени, а који виде као укидање радних мјеста у Болници за коју се годинама боре. Изразили су бојазан да ће припајањем Болница у Мељинама бити сведена на стационарно и амбулантно лијечење, што сматрају недопустивим потезом којим ће бити угрожена здравствена заштита грађана и посјетилаца Херцег Новог.
Истакли су да су јутрошњим протестом затражили хитан састанак са Владом и ресорним министарствима, са захтјевом да се расписани конкурс поништи. Представници локалне управе поручили су да подржавају раднике и да ће упутити иницијативу за што хитнији одговор на њихове захтјеве према Влади и министарствима здравља и финансија.