nas08022023

На састанку су сагледане могућности и размотрени модалитети преузимања трајектне линије од стране државе и постигнута сагласност о неопходности заштите јавног интереса у односу на приватне монополистичке фирме.

Уз потпредсједника Општине Херцег-Нови, Мирка Мустура, састанку су присуствовали министар без портфеља Зоран Миљанић, предсједник УО ЈПМД и помоћник директора, Блажо Рађеновић и Никола Рађеновић, предсједник УО Барске пловидбе Милош Раичевић, члан УО Барске пловидбе испред мањинских акционара Александар Јововић, директорица Управе поморске сигурности Ивана Мартинић, предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић, секретар Секретаријата за економију у Општини Тиват Ведран Божовић и државни секретар у Министарству капиталних инвестиција др Исмет Латић.

Предсједник Владе Црне Горе, др Дритан Абазовић је истакао да Влада има намјеру грађанима вратити оно што је њихово, стати на крај арчењу државне имовине и преузети управљање трајектном линијом.

VCGLS08022023Током састанка представници ЈПМД упознали су премијера са чињеницом да је 41. Влада Закључком дала трајект Каменари – Лепетане на управљање без концесије приватној компанији која је имала бројне бенефите од државе и истовремено незадовољавајући однос са локалним самоуправама и Морским добром.

Током састанка размотрена је могућност преузимања пристаништа од стране Морског добра и привременог организовања превоза од стране те компаније.

Предсједник УО ЈПМД Блажо Рађеновић нагласио је спремност да државна компанија коју представља преузме овај посао, констатујући да би се тиме увећали приходи у односу на тренутни неповољни финансијски аранжман са приватном компанијом.

Извор: Влада Црне Горе