NAsLustica2023

Реализација пројекта изградње водоводне мреже на полуострву Луштица почеће у наредним данима. Општина Херцег-Нови је током претходне три године израдила пројектну документацију, завршила бројне процесе експропријације, издала грађевинску дозволу, те пројекат кандидовала за капитални Буџет државе. Ради се о пројекту којим ће први пут у историји бити ријешено питање водоснабдијевања за новски дио полуострва.

Предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић данас је одржао састанак са представницима компаније „Eurozox“, са којом је Управа за капиталне пројекте потписала уговор о извођењу радова.

Према ријечима предсједника, ради се о једном од најзначајнијих пројеката на територији херцегновске општине чија ће реализација почети ове године и који представља један од основних предуслова за свеукупни развој Луштице и града.

Вриједност радова на изградњи водоводне мреже на полуострву Луштица износи 9.769.991 еуро, а рок извршења уговора је 900 дана од увођења извођача у посао.

Подсјећамо и да је руководство Општине Херцег-Нови одржало више састанака са представницима Управе јавних радова (сада Управе за капиталне пројекте) током претходне три године, а последњи такав састанак одржан је у септембру 2022. Уз тему изградње водоводне мреже на Луштици, на састанку је разговарано о пројектима: регулације бујичног потока Немила у Мељинама, изградње надземне пасареле у Бијелој, израде Идејног рјешења и Главног пројекта реконструкције објекта Задужбина породице Бошковић-Ђуровић-Лакетић у насељу Србина, изградње канализационе мреже Кутско поље и заштите водоизворишта Опачица, изградње путног правца Монте Росе, изградње панорамске гондоле Игало-Илиница, изградње саобраћајнице-секундарне путне мреже за потребе аутобуске станице у насељу Баре-Игало, изградње и опремања вртића „Наша радост“ на Савини, санације пута Крушевице-Врбањ-Орјен, израде Главног пројекта заобилазнице око Херцег Новог од Суторине до Зеленике, реконструкције спортског базена спортског дијела објекта ИИ фазе Института „Др Симо Милошевић“, санације подручног одјељења у Суторини ОШ „Дашо Павичић“, адаптације крова фискултурне сале СМШ „Иван Горан Ковачић“, реконструкције Канли куле, изградње санитарне депоније „Дубоки до“, завршетку радова на постројењу за прераду отпадних вода, доградње Дневног центра за дјецу и младе са сметњама и тешкоћама у развоју, као и изградње основне школе у Игалу.