render iz projektahnОпштина Херцег Нови расписала је други јавни позив за избор извођача радова на изградњи аутобуске станице у Игалу, чија процијењена вриједност износи 4,7 милиона еура, без урачунатог ПДВ-а.

Тендер је отворен до 16. марта, а рок важења понуде је 90 дана од дана отварања. Рок за завршетак извођења радова је 20 мјесеци од увођења извођача у посао.
Радови на изградњи аутобуске станице са пратећим садржајима биће изведени према пројекту Агенције за изградњу и развој града, а средства су опредијељена капиталним буџетом Владе Црне Горе и Уговором између Општине Херцег Нови и Управе јавних радова, сада Управе за капиталне пројекте.
render iz projektahnautbuskaКако је у пројектној документацији наведено, ова инвестиција подразумијеваће изградњу објекта аутобуске станице и станичног трга са припадајућим паркингом и саобраћајницом, на парцели у непосредној близини Јадранске магистрале.
Објекат аутобуске станице пројектован је као јединствена функционална цјелину која се састоји од објеката у зони аутобуске станице, аутобуског простора и перона, као и зоне станичног трга, а сви садржаји међусобно су повезани партерним уређен у једну амбијенталну цјелину.
Подсјећамо, први јавни позив за избор извођача радова спроведен је крајем прошле године и проглашен је неуспјешним јер до назначеног рока није стигла ниједна понуда.