00smscentarsalaУченици СМШ „Иван Горан Ковачић“ ће од следећег понедјељка на располагању имати обновљену фискултурну салу, чија је санација управо завршена. Санација је почела на јесен прошле године средствима које је Управа за капиталне пројекте обезбједила из капиталног буџета. Урађена је реконструкција крова и санација фасаде, замијењена браварија, одрађени молерски радови, лакиран паркет и набављени професионални кош и реквизити.

Пројекат је реализован сарадњом Општине Херцег Нови, Агенције за израдњу и развој, управе школе, Министарства просвјете и Управе за капиталне пројекте.
Директорица школе Љиљана Карановић, истакла је да је данас велики дан за ученике и њихове родитеље, али и за наставни кадар, цијели Херцег Нови и Министарство просвјете, јер је ефикасно ријешен дугогодишњи проблем.
„Дужни смо да са сваке позиције у друштву будемо друштвено одговорни и да радимо свој посао како треба, да уложимо све своје интелектуалне и финансијске капаците, како би дјеци у нашој школи заиста било задовољство да бораве и добију могућност најквалитетније наставе, а самим тим и најквалитентијег знања“, поручила је Карановић и додала да велику захвалност дугује колегама, локалној самоуправи, Агенцији за изградњу и развој Херцег Новог, извођачима радова, јер „заједништво и тимски рад јесу нешто што само може довести до просперитета“.
Присутнима се обратио и Слободан Савовић испред Министарства просвјете, који је нагласио да је то министарство било подршка реализацији пројекта санације фискултурне сале, захваљујући предузимљивости директорице Карановић, те да ће бити настављена и у наредном периоду у погледу оваквих и сличних пројеката.
Према ријечима предсједника Општине Херцег Нови Стевана Катића, ученици школе, локална самоуправа, министарство просвете и некадашња Управа јавних радова (сада Управа за капиталне пројекте) на челу са Бором Лучићем уложили су огромне напоре како би се комплетирао буџет за овај пројекат, чију је реализацију оцијенио као „најбољи примјер успјешне сарадње“ више институција са локалног и републичког нивоа.

“Сала ће сада не само поспјешити учење и физичко васпитање, већ ће бити од користи и разним спортским клубовима који имају потребу за адекватним фискултурним салама, којих у нашем граду нема пуно. Са завршетком овог пројекта рјешавамо више проблема”, казао је Лучић и додао да се крају приводе радови на санацији школе у Суторини и израда Главног пројекта реконструкције школе у насељу Србина - објекта Задужбина породице Бошковић-Ђуровић-Лакетић.
У свечаној церемонији отварања реновиране фискултурне сале учествовали су и ученици СМШ “Иван Горан Ковачић”. Изведбу на клавиру имала је Александар Дедић из класе Данијеле Сеферовић, док је бесједу одржао Радован Миловић који је освојио треће мјесто на државном такмичењу у бесједништву. Такође, у програму су учествовали и вокални дуо Марија Видаковић и Анастасија Трипковић које су освојиле друго мјесто на државном такмичењу у соло пјевању, Владан Илић се представио рециталом, док је Ивана Томашевић имала вокалну изведбу.