VojoStanic2023

Војо Станић прославља данас 99. рођендан. Великан црногорског сликарства већ више од седам деценија живи у Херцег-Новом, а град му је данас упутио срдачне честитке и пожелио добро здравље, мир и ведар дух.

„Захваљујући Вама, наш град и један прозор на Шкверу постали су мјесто и инспирација за стварање новог, непоновљивог, непролазног свијета, окренутог мору, који је израстао из самог живота.

За црногорску и свјетску јавност легендарни сликар, а у Херцег-Новом Ви сте све то и нешто више – драги суграђанин којем се дивимо, мештар којег већ седам деценија радо срећемо на Шкверу, док ужива у својој лули и чаши вина, остајући читавог живота подједнако близак са чудесним и оним обичним.

Срећан рођендан маестро и да још дуго будете са нама!“, стоји у честитки коју су потписали предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић и секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало.

03.02.2023VS99. godineКао знак пажње, представнице Општине су на адресу Воја Станића доставиле честитику и пригодне поклоне, а у сликарево име преузео их је његов син, Тома Станић.