23022021naslovnaЗавршени су радови на адаптацији тротоара у улици Орјенски батаљон, у дужини од 340 метара. Захваљујући овом пројекту, у кратком року је санирана пјешачка стаза која је годинама била неусловна за пјешаке и којом је био немогућ несметан пролазак особа са инвалидитетом и колица за дјецу. Уређењем тротоара омогућено је сигурније и безбједније кретање улицом Орјенски батаљон.

“Урађени су нови парапети, ивичњаци, нови слој бетона са украсним дијелом по средини, одрађено је фарбање постојеће ограде. Пројекат је урађен у рекордном року. Извођач је била фирма “Роле инжињеринг”, којој желим да се захвалим на изузетној сарадњи и брзини извођења”, казао је в.д. директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог, Александар Ковачевић.

Радови су били подијељени у два сегмента, први од узбрдице до раскрснице са Бањалучком улицом, а други од раскрснице до маркета “Идеа” у насељу Црвени крст.

Укупна вриједност ове инвестиције је око 30 хиљада еура, финансирала га је Општина Херцег Нови, а изведен је према пројекту који је урадила Агенција за изградњу и развој.

Ковачевић истиче да ће Агенција и убудуће наставити да ради на пројектима адаптације, санације или реконструкције новских тротоара и улица. У плану су, између осталог, радови на адаптацији тротоара у преосталом дијелу Орјенског батаљона, до раскрснице са Јадранском магисталом. Како објашњава Ковачевић, Агенција је комуникацији са инвеститором који намјерава да у близини гради објекат, ради планирања и што боље координације извођења ових радова.

Pages from Final Oktobarski bilten 2023 resize

Pages from strategija elektronsko izdanje

LAP za mlade

logoTO

Pages from Vodic CG vanrednih situacija

Informator za djecu i mlade OHN2023

baner LPOHNvn

Plan integriteta

Logo Destination Napoleon

logo AIE HD

LOGO Newcastles