01preventСлужба комуналне полиције и инспекцијског надзора Општине Херцег Нови, у сарадњи са Центром безбједности, спроводи акцију која има за циљ упознавање грађана са новим мјерама за сузбијање епидемије вируса ковид-19.

Службеници интензивно обилазе терен и комуницирају са грађанима како би им указали на значај поштовања свих донесених мјера, као и на личну одговорност коју свако од нас има у циљу заштите својих најближих и јавног здравља, истиче начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Бошковић.
Фокус превентивног дјеловања у овом тренутку су опште мјере, које се односе на ношење маски на отвореном и у затвореном простору, одржавање физичке дистанце, неопходну дезинфекцију руку, понашање у угоститељским објектима, трговинама и јавном превозу.
Како објашњава, у моменту када је на територији цијеле Црне Горе проглашена епидемија вируса ковид-19 важно је да службеници на терену уложе максималне напоре у тачно и правовремено информисање грађана о наредбама, препорукама и санкцијама за непоштовање мјера заштите здравља становништва.
Бошковић истиче да Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора наставља са свакодневним контролама поштовања наредби, у складу са овлашћењима која су добили најновнијим измјенама Закона о заштити становништва од заразних болести.
Подсјећамо, од синоћ је уведено више нових привремених мјера на територији цијеле Црне Горе, са циљем спречавања ширења вируса ковид-19:
-    Ношење заштитних маски на отвореном и затвореном обавезно је на цијелој територији Црне Горе, укључујући и дјецу старију од 7 година,осим на плажама и у националним парковима под условом придржавања физичке дистанце и раније прописаних мјера;
-    Окупљање особа ограничава се на цијелој државној територији на максимално 40 особа на отвореним јавним мјестима, а на 20 особа у затвореним, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра (ова обавеза не односи се на објекте становања);
-    Због изузетно високог епидемиолошког ризика који носе поједини скупови, продужена је до 6. августа примјена мјера донијетих 30. јуна: забрана рада диско клубова/барова и ноћних клубова/барова и забрана организовања свадби, матурских, рођенданских и других приватних прослава;
-    Продужена је до 30. јула примјена мјера донијетих 7. јула којима се: забрањује одржавање забавно-музичког програма у угоститељским објектима и прекида рад првостепених социјално-љекарских комисија у области социјалне и дјечје заштите у центрима за социјални рад;
-    У општинама Херцег Нови, Бар, Будва, Котор, Тиват и Улцињ продужена је до 30. јула примјена мјере забране обављања угоститељске дјелатности у угоститељским објектима, укључујући и пружање угоститељских услуга на купалиштима и плажама, у периоду од поноћи до 06 часова наредног дана.

Pages from Final Oktobarski bilten 2023 resize

Pages from strategija elektronsko izdanje

LAP za mlade

logoTO

Pages from Vodic CG vanrednih situacija

Informator za djecu i mlade OHN2023

baner LPOHNvn

Plan integriteta

Logo Destination Napoleon

logo AIE HD

LOGO Newcastles