NasKPol10072020Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора Општине Херцег Нови спроводи свакодневне контроле поштовања одредби и мјера које имају за циљ заштиту здравља грађана и спрјечавање ширења вируса ковид-19, у складу са Законом.

Наиме, овој градској служби је најновијим измјенама Закона о заштити становништва од заразних болести повјерено овлашћење да обавља послове којима се обезбјеђује заштита становништва од заразних болести.

Како наводе из Службе, комунална инспекција је почела да обавља надзор у овој области. Истичу да ће уложити максималне напоре да превентивно дјелују и упозоре грађане на значај поштовања мјера и санкције за њихово кршење, а све са циљем заштите здравља свих нас.

Инспектори новске Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора ће у наредном периоду спроводити контроле по следећим питањима:

1. Обезбјеђење поштовања обавезног придржавања прописане мјере физичке удаљености између лица, током:

- боравка на отвореном јавном мјесту, осим за чланове заједничког породичног домаћинства и лица која пружају помоћ лицима са инвалидитетом, старим и немоћним лицима;

- пружања угоститељских и туристичких услуга.

2. Обавезно придржавање прописане мјере физичке удаљености између лица током:

- боравка на отвореном јавном мјесту, осим за чланове заједничког породичног домаћинства и лица која пружају помоћ лицима са инвалидитетом, старим и немоћним лицима;

- пружања угоститељских и туристичких услуга.

3. Обезбјеђење прописане личне заштитне опреме - маски, а по потреби и других елемената опреме, за запослене током рада:

- у објектима у којима се пружају угоститељске и туристичке услуге;

- у јавном превозу путника или превозу запослених возилима за сопствене потребе.

4. Обавезно коришћење прописане личне заштитне опреме запослених (маске, рукавице, визир и сл.) у објектима: под санитарним надзором, у којима се обавља трговина, пружају угоститељске, туристичке, занатске и друге услуге грађанима у складу са законом, приређују игре на срећу, обавља дјелатност пословања храном, на пољопривредном земљишту и засадима, као и у производним објектима и просторијама у којима се обавља пољопривредна дјелатност, током рада на градилишту, у возилима јавног превоза путника или возилима којима се обавља превоз запослених за сопствене потребе, у органима државне управе, органима локалне самоуправе и локалне управе, јавним установама и другим субјектима који врше јавна овлашћења у којима се непосредно пружају услуге грађанима.

5. Обавезно коришћење прописане личне заштитне опреме - маски или марама од стране купаца/корисника услуга у горе наведеним објекатима као и током боравка у возилима јавног превоза путника или превоза возилима којима се обавља превоз запослених за сопствене потребе.

           6. Обавезна прописана дезинфекција објеката у којима се обавља дјелатност или врше услуге и обезбјеђивање услова у тим објектима за дезинфекцију руку купаца/ корисника услуга.

           7. Обавезно прописано обезбјеђење и вршење дезинфекције возила јавног превоза и возила којима се обавља превоз запослених за сопствене потребе.

8. Обавезно прописано коришћење личне заштитне опреме (маски, рукавица и др.) запослених током рада у возилима јавног превоза и возилима којима се обавља превоз запослених за сопствене потребе.

Како информишу из Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора, током контроле која је током јучерашњег дана извршена на подручју Херцег Новог констатоване су три неправилности, двије на ривијери и једна у Игалу, које су се односиле на некоришћење прописане личне заштитне опреме од стране запослених. Лицима су за почињени прекршај издати прекршајни налози.

Pages from Final Oktobarski bilten 2023 resize

Pages from strategija elektronsko izdanje

LAP za mlade

logoTO

Pages from Vodic CG vanrednih situacija

Informator za djecu i mlade OHN2023

baner LPOHNvn

Plan integriteta

Logo Destination Napoleon

logo AIE HD

LOGO Newcastles