nas24082021Између села Репаји и Бјелских Крушевица пробијено је 2,5 километра пута и тиме су мјештани добили бољу повезаност са Бијелом, Зелеником, Подима и Херцег Новим.

Ово је још једна у низу добрих сарадњи између локалне самоуправе и мјештана, казао је секретар за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност Дејан Радонић:

-Овај пут мјештанима ће доста значити јер више не морају да круже преко Пода и Херцег Новог да би дошли до Бијеле и Тивта. Општина ће наставити да подржава овакве пројекте мјештана, казао је Радонић.

Пробијање пута почело је у априлу, уз велику подршку Општине Херцег Нови и мјештана, казао је предсједник Одбора за изградњу пута, Петар Станојловић.

-То је једна лијепа траса гдје се налазе цркве, а и пружа се диван поглед. Интересантна ће бити и туристима и бициклистима, али највише ће значити мјештанима и становницима у окружењу, казао је Станојловић и додао да очекују да ће ускоро услиједити и један дио бетонирања пута.

-Бетонирањем би пут заштитили од пропадања. Договарамо се и надамо се да ће тај посао почети што прије. Када почне период киша биће упитно колико ће пут моћи да опстане. Пут је одлично одрађен, направљени су канали и пропусти и можда и више него што смо захтјевали, али бетонирање или асфалтирање неких дјелова ће га одржати, казао је Станојловић.

Инвестициона вриједност радова износи око 30.000 еура.