IgralisteNSLЗавршени су радови на изградњи вишенамјенског игралишта у Суторини, чиме су дјеца и млади у овом насељу по први пут добили свој спортски терен.

„Игралиште је мултифинкционално и моћи ће да се користи за кошарку, рукомет и мали фудбал. Његова изградња је испуњење дугогодишњег сна многих генерација Суторана“, истиче предсједник Мјесне заједнице Суторина, Боро Лучић.
Он каже да су мјештани веома задовољни урађеним послом. Увјерен је да ће терен окупљати велики број дјеце и младих који ће овдје проводити слободно вријеме у дружењу и спортским активностима. Терен ће бити од велике користи и дјеци са сметањама и тешкоћама у развоју, обзиром да је изграђен на простору уз нови објекат Дневног центра.
„Осим што је Суторина први пут добила своје трајно спортско игралиште, у власништву Мјесне заједнице, овим пројектом смо добили и једно ново мјесто за организацију различитих дешавања на отвореном, попут спортских турнира. Мјесна заједница ће настојати да ту могућност искористи на најбољи могући начин, чим нам то допусти епидемиолошка ситуација“, каже Лучић.
Како додаје, земљиште на којем је терен изграђен граду су поклониле породице Лучић, са жељом да оно буде приведено намјени која ће бити на добробит дјеце и школе у Суторини, а овим пројектом је то у потпуности испоштовано.

Радове вриједне око 30.000 еура финансирала је Општина Херцег Нови, а подразумијевали су изградњу игралишта, постављање кошева, голова за рукомет и за мали фудбал, исцртавање терена, уређење околних зелених површина, постављање ограда и инсталацију јавне расвјете.
Игралиште је изграђено према идејном рјешењу Агенције за изградњу и развој града, а радове је извела фирма „Изомонтмне“. Уређење околног терена помогла је Мјесна заједница Суторина.
Новим игралиштем ће управљати Месна заједница Суторина, а како каже Лучић, већ је у плану наредна фаза уређења која ће подразумијевати изградњу трибина и свлачионица.