Dan maldih308082023a

У сусрет  Међународном дану младих у Херцег-Новом ће бити одржан концерт роцк групе “Ватра”, 11. августа на тврђави Форте Маре, са почетком у 21 час.

Овај програм град организује младима на поклон и тиме се придружује глобалној кампањи којом се обиљежава Дан младих, утврђен од стране Уједињених нација као прилика да се скрене пажња међународне заједнице на питања младих и прослави њихов потенцијал као партнера у друштву.

Покровитељ концерта је Општина Херцег-Нови, организатор Секретаријат за културу и образовање, у сарадњи са Јавном установом културе „Херцег-фест“. У случају кише концерт ће бити одржан у Дворани Парк.

“Ватра” је хрватска рок група основана 1999. године. Први албум “Између нас”, објављен 1999. године, номинован је за новинарску рок награду „Црни мачак” 2000. године у категорији за „наду године”. Други албум “Анђео са грешком” објавили су 2002. године, а исте године су потписали уговор са дискографском кућом “Далас рекордс”.

Пјесма „Тремоло” са албума “Има ли будних?”, у којој се појављује Дамир Урбан, донијела је групи награду Порин за најбољу вокалну сарадњу 2012. године. Исту награду за најбољи албум алтернативне музике добијају за албум ВТ 2014. године. Следеће године добијају двије награде Порин и то за пјесму године и за најбоље извођење групе са вокалом. Обје награде су добили за пјесму „Танго”.