00mmdjenovicidangradaМјесна музика Ђеновић, под диригентском палицом Бранка Рајачића, поклонила је синоћ свом граду, поводом прославе Дана ослобођења Херцег Новог, концерт којим су показали да се подједнако добро сналазе у класичном звуку и модерним жанровима. Претпразнично вече испунили су богатим репертоаром са чак 15 композиција у којима су уживали и публика и извођачи.

За њима је традиција дуга 104 године кроз које су вриједним радом довели оркестар до врха модерног музицирања због чега ове године биљеже рекордан број наступа у свом граду, Боки, држави, али и ван граница Црне Горе, од којих издвајају концерт на јубиларним 40. Данима музике у Херцег Новом.
Публику је поздравила предсједница Мјесне музике Ђеновић Милица Матовић пожељевши им добродошлицу и подсјетила на овогодишње новитете у раду оркестра.
mmdjenovici28oktobarМјесна музика Ђеновићи изњедрила је стотине музичара, од страствених ентузијаста до врхунских професионалаца, а у оркестру је тренутно 40 чланова. Љубав према музици преносе и на млађе генерације па школицу музике похађа осморо дјеце са којима ради диригент. Како истичу, спој искуства и младости у узајамној љубави према заједништву и музици тајна је њиховог трајања и успјеха.
На њиховом репертоару су, уз класични звук и безвремени свјетски хитови модернијег звука од џеза, рока, попа, фанка и соула, до диско класика, химни рокенрола и хеви метала.
Концерту су присуствовали и предсједник Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић и потпредсједник Општине Мирко Мустур са сарадницима и гости из градова побратима и пријатеља Херцег Новог који су у нашем граду поводом прославе 28. октобра - Дана ослобођења.