fotoradionica slikaNSLУ организацији Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови, током новембра, децембра и фебруара биће одржана бесплатна радионица за младе „Мала школа фотографије“, а предавач ће бити дипл. графичар-фотограф Вања Берберовић Шуберић.

Школа фотографије је једна од активности у оквиру Локалног акционог плана за младе, а намијењена је младима из Херцег Новог узраста од 13 до 29 година. Полазници ће бити подијељени у двије групе, за узраст од 13 до 18 и од 19 до 29 година. Часови ће бити одржавани једном седмично, у трајању од 90 минута по групи.
“Живот модерног човјека је назамислив без фотографије и то у сваком аспекту, било као средство личне идентификације или као чувар најдрагоцјенијих успомена. Нема професије у којој фотографија не остварује значајан допринос, од кулинарства до астрономије или од пољопривреде до ИТ сектора. Ипак, квантитет често утиче на то да превидимо квалитет. Основни задатак “Мале школе фотографије” је научити препознати квалитетну фотографију и примјенити је у свом приватном или професионалном животу”, наводе из Секретаријата за културу и образовање.
Посједовање фотографске опреме није обавезно за учешће, довољан је мобилни телефон. Млади ће кроз радионицу научити да се уз помоћу креативности могу надомјестити неки технички недостаци и постићи нова занимљива рјешења, што је поготово значајно за оне са умјетничким афинитетима.
Први мјесец радионице биће посвећен упознавању са полазницима, њиховим афинитетима, која их врста фотогафије интересује и коју опрему посједују. Учесници ће имати прилику да сазнају више о историји фотографије, са акцентом на ствараоце из Херцег Новог: студио Лафорест, Лука Цириговић и Стево Лепетић, као и да се упознају са техничким особинама фотографске камере.
Током другог мјесеца тема ће бити основни ликовни елементи, разумијевање свјетлости и упознавање са основним правцима у фотографији: репортажна, пејзажна, портретна.
Посљедња трећина ове фотографске радионице ће бити фокусирана на личне афинитете полазника, тачније бављење оном граном фотографије која њих интересује, уз нагласак на практичну примјену већ стечених знања.
Из Секретаријата позивају све заинтересоване да се од сјутра, 25. октобра до 03. новембра пријаве за учешће на радионици.
За пријаве и све додатне информације обратите се мејлом на адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., или позивом на број телефона 067811102.