NAs18022022

Књижевно вече са књижевницом и сликарком Мирјаном Бобић Мојсиловић одржано је синоћ у Дворани Парк, на задовољство многобројне публике и љубитеља њеног рада.

У духовитој и поетичној, на тренутке меланхоличној атмосфери, Бобић Мојсиловић представила је своја искуства, животна и љубавна, како рецитовањем њених пјесама, тако и кроз разговор и обраћање публици.

Гитариста Александар Бубања суптилним и ненаметљивим тоновима “испратио” је репертоар Бобић Мојсиловић, а публика је имала прилику и да ужива у поезији Марка Милошевића, чије је стихове рецитовао херцегновски глумац Данило Бабовић.
Бобић Мојсиловић један је од првих аутора – самосталних издавача у Београду. Неколико пута је добила награду „Златни бестселер“ и добитница је „Златне значке“ Културно-просветне заједнице Србије.
Сви заинтересовани могли су у фоајеу Дворане Парк купити слике, фотографије, чак и макете бродова који су дјела херцегновских умјетника, а средства ће бити усмјерена на помоћ Болници Мељине.
Комплетан програм 53. Празника мимозе можете погледати и преузети овдје: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf

Организатори 53. Празника мимозе су Општина Херцег-Нови, Јавна установа културе „Херцег-фест“ и Туристичка организација Херцег Нови.
Спонзори фестивала су: Портонови, Институт Игало, Никшићко пиво – пивара Требјеса, Плантаже 13. јул, Витинка, Blue line, Градска кафана, Крушо д.о.о, ЦКБ банка, Swisslion, Туристичка организација Града Београда, Вериге 65, Кантина 65 и Atera business suites. Главни медијски спонзор је Радио-телевизија Херцег Нови, а медијски спонзори: РТЦГ, Прва, Радио Јадран, Радио Тиват, Дан, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro и РТВ Никшић.