NAsZAtvaranjePMimoze01032022Празник мимозе у Херцег-Новом биће свечано затворен овог викенда, за који су организатори припремили атрактиван и богат програм. У суботу, 05. марта биће одржани Спаљивање Крневола, Велика међународна карневалска поворка и концерт Дејана Петровића и Биг Бенда.

Традиционално Спаљивање Крневола биће уприличено на Шкверу 05. марта у 12 часова. Карневалска поворка ће кренути са Трга Николе Ђурковића у 11 часова, продефиловати кроз град, да би у подне у градској луци било одржано суђење кривцу за све невоље Новљана у протеклој години.
Програм се наставља Великом међународном карневалском поворком у којој је учешће најавило више од 300 карневалиста из 12 карневалских група региона и представници Федерације европских карневалских градова, чији је Херцег-Нови члан. Поворка ће у 19 часова кренути од ресторана „Папагај“ у Ђеновићима према ризорту Портонови, а предводиће је тромбоњери, мажоретке, Градска музика Херцег Нови и Мјесна музика Ђеновић.

Након наступа карневалских група на Портонови Марина тргу, почеће концерт Дејана Петровића и Биг Бенда.
Посљедњег викенда фестивала на програму су и: Рибља вечера у Институту Игало у петак, 04. марта од 21 час, а у недјељу, 06. марта популарна трка карића „Каротрц“ у центру града од 12 часова, Мимоза Dance Festival у Дворани Парк од 10 часова и „Прича о јужњачком року: 50  years of the Marshall Tucker Band“ од 20 часова у бистро бару „Белависта“.
Комплетан програм 53. Празника мимозе можете преузети овдје: https://hercegnovi.me/downloads/Mimoza53.pdf
Гененални покровитељ 53. Празника мимозе је Општина Херцег-Нови, организатор Јавна установа културе „Херцег-фест“, а покровитељ Туристичка организација Херцег-Нови.
Спонзори фестивала су: Портонови, Институт Игало, Никшићко пиво – пивара Требјеса, Плантаже 13. јул, Витинка, Blue line, Градска кафана, Крушо д.о.о, ЦКБ банка, Swisslion, Туристичка организација Града Београда, Вериге 65, Кантина 65 и Atera business suites. Главни медијски спонзор је Радио-телевизија Херцег Нови, а медијски спонзори: РТЦГ, Прва, Радио Јадран, Радио Тиват, Дан, Hercegnovi.cool, Travel Montenegro и РТВ Никшић.