NAs09032022Представа „Рибарске свађе“ синоћ је успјешно одиграна у оквиру програма 53. Празника мимозе.

Ансамбл Народног позоришта из Приштине са привременим сједиштем у Грачаници донио је на сцену Дворане Парк сочне и комичне досјетке, смијех и свађе, сплетке и нагле преокрете, медитерански темперамент и атмосферу, који су изазвали одличне реакције и овације публике у Херцег-Новом.
Ликови у ренесансном дјелу Карла Голдонија су становници малог рибарског мјеста. У овој адаптацији, за коју режију потписује Милан Караџић, карактери су помјерени на црногорско приморје, у 60-те године двадесетог вијека, али тема је иста – кроз необуздану, веселу комедију ситуације и нарави приказана је балада о судбини младог, заљубљеног, сиромашног човјека заглављеног у окружењу у којем све, па и љубав, има своју цијену.

Бројан глумачки ансамбл чине: Небојша Ђорђевић, Аника Грујић, Срна Ђенадић, Александар Петковић, Бојан Стојчетовић, Александра Цуцић, Милица Буразер, Катарина Јеличић, Немања Оливерић, Драги Петровић, Бранко Бабовић, Тамара Томановић.
Поред Караџића, који је и идејно ријешио сценографију, адаптацију Голдонијеве комедије потписује Ивана Димић, костим и сценографију је урадила Драгица Лаушевић, музику компоновао Саша Локнер, за кореографију је било задужен Милан Громилић, а за сценски говор Љиљана Мркић Поповић.
Имајући у виду да је протекле седмице невријеме пореметило планове организатора, на 53. Празнику мимозе очекује нас догађај и овог викенда - трка карића "Каротрц" која је најављена за недјељу, 13. март.
Генерални покровитељ 53. Празника мимозе је Општина Херцег-Нови, организатор ЈУК „Херцег-фест“, а покровитељ Туристичка организација Херцег-Нови.