naslovna HypeHYPE– нови музички фестивал који ће у Херцег Новом бити одржан од 19. до 21. августа већ у премијерној години окупиће елиту регионалне музичке сцене.

У граду сунца, мора и традиционално доброг провода, од петка до недјеље на бини HYPE-a тродневни лајнап предводе Gibonni, Бајага и инструктори и Др Неле Карајлић, крем регионалне сцене који ће направити савршену љетњу атмосферу на обали Бококоторског залива, најављују организатори.
HYPE ће бити одржан на самој обали, у парку у Игалу (парк Титове виле), па ће сви посјетиоци фестивала имати јединствену прилику да уживају у најбољем звуку и мирису мора у истом тренутку. Подршку организацији пружиле су Општина Херцег Нови и Туристичка организација Херцег Нови.
lokacija festivala 1Првог дана фестивала, 19. августа љубитељи старог доброг рока имаће прилику да чују Др Нелета Карајлића, пионира сарајевског Новог примитивизма, познатог по безвременским хитовима попут “Бос или хаџија” и “Недеља кад је отиш'о Хасе”. Друштво Нелету ће правити пунк бендови Хладно пиво и Бркови, који ће се потрудити да атмосфера већ на почетку фестивала достигне максимум.
Након тврђег звука првог дана, у суботу 20. августа нас очекују лаганији љетни тонови. Вече почињемо са легендарним сплитским реп-рок бендом The Beat Fleet (TBF) и њиховим “Весељком”. Логичан слијед догађаја је наступ домаће, бокешке реп групе Who See који ће провјерити гдје се ко купа и шкољке скупља. За савршени завршетак вечери потрудиће се један од најпопуларнијих бендова региона - Бајага и инструктори.

За крај је остављен спектакл - Дубровачка сензација Silente, након освојене Cesarice, долази 21. августа у Херцег Нови да нас “Пољубе за крај” и ударе “Терцу на тишину”. На бини на пјени од мора, наслијеђује их легенда алтернативне поп-рок сцене - Urban & 4. Уз звуке таласа ће сигурно сви бити његова вода и добро загријати атмосферу за финале првог HYPE фестивала, када нас очекује наступ Златана Стипишића познатог као Gibonni. Након дужег периода, омиљени медитерански извођач се враћа у Херцег Нови, да својим евергриновима распамети фестивалску публику. Слушаћемо “Либар”, “Посољени зрак” и “Лажу фотографије” до касно у ноћ.
Како наводе организатори: "Херцег Нови је увијек имао имиџ cool дестинације омиљене младима и диктирао нове трендове морског живота и провода, а HYPE фестивал има озбиљну намјеру да га постави на челну позицију регионалне фестивалске мапе".
Додају да ће током дана публика HYPE фестивала уживати у наступима најпопуларнијих DJ-еvа региона на дневним журкама на плажи, а припремају и мноштво пропратних догађаја дуж херцегновске ривијере.
Hype Lineup"Заиста не постоји ваљани разлог да ово врело љето не проведете у једном од званично најљепших залива свијета, уз најбољи провод на HYPE фестивалу. Сунце, љето и квалитетна музика, а све то у савршеном амбијенту уз палме на само пола метра од мора - да ли је потребно још нешто да вас наговори да будете дио HYPE авантуре?", порука је организатора.
За врхунски тродневни провод на HYPE фестивал - Херцег Нови у предивном плаветнилу Бококторског залива, пакети улазница се могу купити на Gigstix сајту (www.gigstix.com) и то по промотивној цијени од 40€ која траје до истека залиха. Све новине и додатне информације можете пронаћи на Instagram (@hype.hercegnovi) и Facebook (fb.me/hype.hercegnovi) налозима фестивала као и на сајту фестивала (www.thehype.me).