nas14042022aaab

Ђаци херцегновске средње школе „Иван Горан Ковачић“ данас су учествовали у радионици „Емоционална интелигенција“, коју је у скупштинској сали организовао Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег-Нови, у оквиру пројекта Европска омладинска картица (EYCA).

Двадесетак младих Новљанки и Новљана искористили су прилику да од дипломиране психолошкиње Марије Марковић сазнају више о томе шта је емоционална интелигенција и зашто је она важна.

Кроз интерактивне вјежбе учили су како препознати и разумјети сопствене и туђе емоције и читати сигнале о унутрашњем стању других људи. Разговарали су о утицају емоција на личност и међуљудске односе, насиљу у породици и начинима суочавања са стресним стуацијама. Након завршене радионице, сваком од ђака додијељена је потврда о учешћу.

Радионица је организована као једна од активности у оквиру Локалног акционог плана за младе Општине Херцег-Нови и дио пројекта Европска омладинска картица (EYCA). Овај пројекат реализује се у партнерству НВО “Центар за омладинску едукацију” и Управе за спорт и младе Црне Горе, а уз подршку и активно учешће Општине Херцег Нови, која је обезбиједила набавку бесплатних EYCA картица и реализацију програма неформалне едукације на територији града.