01muzikaDjenoviciМјесна музика Ђеновић наступила је синоћ у част 28. октобра, Дана ослобођења и Дана општине Херцег Нови, први пут у новим униформама.

Концертом на платоу испред зграде Општине честитали су празник граду у којем свирају већ 103 године славећи, како је поручено, његову љепоту и добру душу људи који у њему живе.
Мјесна музика Ђеновић је нове униформе добила након тринаест година, а њихову набавку финансирале су Општина Херцег Нови и Туристичка организација Херцег Нови, којима су на синоћњем концерту уручене захвалнице.
Примајући захвалницу у име локалне управе, предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић изразио је захвалност Мјесној музици Ђеновић што чува традицију дужу од вијека, посебно истичући значај чињенице да овај оркестар ради са младим музичарима који ће бити гарант његове будућности.
Предсједница Мјесне музике Ђеновић, Милица Матовић захвалила се Новљанима и гостима, као и покровитељима који су омогућили набавку нових униформи за оркестар.
„Ја се сјећам своје прве униформе у Мјесној музици Ђеновић. Сјећам се радости и поноса када сам први пут наступила у њој. Иста радост се могла осјетити када је ова униформа стигла у наше просторије. Нове униформе су мотивација да наставимо да радимо на квалитету, али и на нашем заједништву“, поручила је Матовић.

Како је истакла, набављених педесет комплета униформи ће Мјесној музици омогућити да у много наредних година блистају као синоћ. Изразила је очекување да ће до Празника мимозе оркестар обезбиједити и нове капе, акселбендере и ципеле.
Публика је синоћ имала прилику да ужива у традиционалним мелодијама и композицијама модерног оркестрирања које су добро познат дио репертоара, као и у неким новим аранжманима. У текућој години Мјесна музика Ђеновић је извела рекордан број наступа захваљујући којима је оркестар остао у доброј свирачкој форми.
Са почетком школске године почели су и свакодневни часови музике са младим будућим музичарима, а за школицу музике задужен је диригент оркестра, Бранко Рајачић. Ове године је из школице музике стигло појачање оркестру - деветогодишња Инес Косовић и петнаестогодишњи Андрија Гардовићу који су синоћ саксофон и трубу свирали раме уз раме са својим колегама.
Како су поручили из Мјесне музике Ђеновић, набавка нових униформи значајна је не само да би имали свој визуелни идентитет, већ и због мотивације младих музичара да заволе наступе и осјећају се дијелом велике групе, каква је овај четрдесеточлани оркестар.
„Ми ћемо се трудити, као и до сада, да свој град представљамо како најбоље умијемо, да своју публику изнова освајамо и радујемо. Овај концерт је наш начин да се захвалимо свима који нас препознају и воле“, поручују из Мјесне музике Ђеновић.

Фото: Немања Ристић