NAs07112022

Радионица „Заштита података на интернету“ одржана је данас у великој сали Скупштине општине Херцег-Нови за ученике осмих и деветих разреда основних школа. Радионица је организована у оквиру сарадње Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег-Нови и НВО Центар за омладинску едукацију, на пројекту Европске омладинске картице (EYCA).

О сајбер безбједности, заштити података на интеренту и друштвенима мрежама говорила је специјалисткиња за правне послове у компанији doMEn (агенту регистрације .me домена) Анита Љуљђуровић.

SLPInternet2022Љуљђуровић је нашим младим суграђанима говорила и о начинима побољшања сигурности на интернету, мјерама заштите које је могуће спровести, те о правима лица чији се подаци прикупљају на друштвенима мрежама, као и коришћењем интернета уопште.

Пројекат Европска омладинска картица – EYCA реализује се у партнерству НВО Центар за омладинску едукацију и Министарства спорта и младих, а уз подршку и активно учешће Општине Херцег-Нови, која је обезбиједила набавку бесплатних EYCA картица и реализацију програма неформалне едукације на територији града.