NasKObra21112022Књижевно вече за дјецу и младе књижевне ствараоце - таленте узраста до 18 година биће одржано у Херцег-Новом 09. децембра 2022. године, од 18 часова у дворани „Парк“.

Књижевно вече за најмлађе организује Интернационална културна асоцијација „ИКА“ у сарадњи са Секретаријатом за културу и образовање Општине Херцег-Нови, а у оквиру манифестације „Афирмишимо младе црногорске књижевне ствараоце до 18 година“.

Организатори позивају дјецу, родитеље, наставнике и професоре да пријаве за учешће дјецу и младе узраста до 18 година који исказују таленат за писање и имају написане двије и више ауторских пјесама или кратких прича.

Пријаве можете послати до 05. децембра 2022. године мејлом на адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Пријава треба да садржи име и презиме дјетета, назив школе, разред, датум рођења, број телефона, име ментора- наставника, двије ауторске пјесме или једну кратку причу.

Сви учесници ће добити захвалнице, а трочлани жири ће прогласити прво, друго и треће мјесто за које су обезбијеђене награде. Такође, жити ће прогласити и најбољег интерпретатора.

Побједник вечери представљаће Херцег-Нови на финалној вечери која ће бити организована 20. децембра 2022. године у КИЦ-у „Будо Томовић“, а на којој ће учествовати побједници из свих 25 црногорских општина и том приликом ће бити проглашен најталентованији млади црногорски књижевни стваралац до 18 година за ову годину. Сви учесници ће бити заступљени у заједничкој антологији, која ће бити штампана након завршне вечери.

Илустрација: Getty