Reload220022023

Општине Херцег-Нови, Котор, Будва и Тиват и пројекат ReLOaD позивају заинтересоване невладине организације са територија ове четири општине на радионицу под називом „Утврђивање предлога приоритета другог ReLOaD2 конкурса“, која ће бити одржана у петак, 24. фебруара 2023. године, са почетком у 11.00 сати. Радионица ће бити организована у Културном центру „Никола Ђурковић“, у Котору.

Циљ радионице је планирање приоритета другог Конкурса Регионалног прогама локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) који ће бити објављен у оквиру кластера „Coastal Mates“ за невладине организације са територија општина Херцег-Нови, Котор, Будва и Тиват.

Током радионице, представници локалних самоуправа и заинтересованих невладиних организација ће, уз подршку представника UNDP, идентификовати стратешке приоритете развоја ових локалних самоуправа и током заједничког рада и анализе дефинисати 3-5 приоритетних области и подобласти које је могуће подржати у оквиру ReLOaD2 програма, а које ће постати дио предлога приоритета Конкурса. Овако дефинисани предлог приоритета Конкурса ће бити достављен на додатне консултације свим невладиним организацијама и осталим заинтересованим странама са територија општина, прије финализације и објаве Конкурса.

За учешће на радионици се могу пријавити све заинтересоване невладине организације са територија општина Херцег-Нови, Котор, Будва и Тиват достављањем емаила са исказаним интересовањем за учешће и контакт детаљима кандидованог представника или представнице – име, презиме, НВО, e-mail адреса и контакт телефон.  

У случају да пристигне већи број пријава представника НВО за учешће, а сходно расположивим капацитетима просторије у којој се радионица одржава, представници општина и UNDP ће изабрати учеснике на основу критеријума активности и видљивости НВО у заједници и постигнућима у области у којој НВО дјелује, као и претходног искуства и укључивања НВО у процесе одлучивања и креирања политика. Такође, представници НВО који не буду пријавили своје учешће до доље наведеног датума неће моћи да присуствују због ограниченог капацитета простора.

Потребно је да своју заинтересованост за учешће на радионици потврдите најкасније до сриједе, 22. фебруара 2023. године до 16:00h, на е-маил адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. У случају да је потребно организовати превоз до Котора, потребно је о томе обавијестити приликом пријављивања за радионицу. Организатори напомињу да неће бити у могућности да обезбједе превоз за учеснике пријављене након 22. фебруара.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD2) званично је почео са реализацијом 1. јануара 2021. године, као наставак претходне фазе ReLOaD програма која је успјешно завршена у децембру 2020. године. Програм ће бити реализован у шест земаља и територија Западног Балкана током наредне четири године. ReLOaD2 финансира Европска унија из средстава Multi-Country Civil Society Facility, уз кофинансирање UNDP-а и локалних самоуправа које су обухваћене програмом.