foto Vuk Ilic Riblja vecera2023Традиционална Рибља вечера на Празнику мимозе одржана је синоћ у Институту “Др Симо Милошевић” у Игалу.

Готово 400 гостију уживало је у плодовима мора, попут татара од туне, сланих инћуна, паштете од бијеле рибе, црног рижота и бранцина, а за позив на плес били су задужени група Легенде и новска клапа Кастел Нуово.
Уз Легенде гости су имали прилику да уживају у споју староградске и етно музике који овај састав његује готово четири деценије, а Цастел Нуово је вече обогатио клапском пјесмом која је неизоставан дио Рибље вечере. Уз ове, чуле су се пјесме које се пјевају деценијама и на које публика увијек одлично реагује, што је и синоћ био случај.
На 54. Празнику мимозе слиједе три занимљива културна програма у дворани “Парк” - сјутра вече новски мјузикл “Сан о Боки” у продукцији НВО “Бруна”, 28. фебруара књижевно вече са Ведраном Рудан, а 01. марта представа “Елинг” Београдског драмског позоришта.
Услиједиће Дани Београда 02. марта у Градској кафани, а 03. марта дјечија Цвијетна поворка кроз центар града и други маскенбал у Институту, на којем ће наступити Неда Украден.
За суботу, 04. март заказано је такмичење у пицигину на плажи “Раффаело”, велика карневалска поворка на којој је учешће најавило око 800 карневалиста из земље и региона, потом традиционално Суђење Крневолу и концерт Тонија Цетинског у Игалу.
Комплетан програм и све информације о дешавањима на 54. Празнику мимозе можете наћи на: http://praznikmimoze.com/, као и на друштвеним мрежама фестивала: https://www.facebook.com/praznikmimozehercegnovi и https://www.instagram.com/praznik_mimoze/