NAs03072023aaaaa

Представници чешке компаније „DATmoLUX“ презентовали су челницима Општине Херцег-Нови систем јавне расвјете који би, према њиховим подацима, био једно од повољнијих рјешења за Херцег-Нови. Циљ је био сагледати и бити у току са новим трендовима на тржишту када је ријеч о јавној расвјети.

Компанија „DATmoLUX“ већ 25 година послује у државама региона и Европске уније, а сматрају да би, уколико се наша општина одлучи за куповину њиховог система, то омогућило значајне уштеде у потрошњи електричне енергије,  побољшало систем јавне расвјете, а пошто је обједињен хардвер и софтер, били би избјегнути трошкови за пренос података, казао је директор продаје компаније  Збинек Долежал.

„Веома смо посвећени јавној расвјети и креирању софтверских рјешења за јавну расвјету, као и контролним системима и хардверу. Имамо преко 120 успјешних инсталација у Чешкој републици, али и околним земљама, као што су Пољска, Мађарска, Молдавија, а однедавно и на Балкану, у Бугарској, Румунији ... Жељели би да и овдје понудимо наше услуге и прозводе који су повезани са мрежом јавне расвјете. Вјерујемо да имамо идеалну ситуацију у вашем граду, а можда и у осталим мјестима у Црној Гори. Наше услуге су изузетно погодне за Црну Гору због њеног положаја и наше филозофије пословања, која подразумјева отворени облик контроле, јер наша компанија, прије свега, није орјентисана на једно рјешење, поручио је Долежал.

Презентацији су присуствовали предсједник Општине Херцег-Нови Стеван Катић, секретар Секретаријата за комуналне дјелатности Василије Сеферовић и секретар Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције Ненад Витомировић са сарадницима.

Компанија „DATmoLUX“ специјализована је за област освјетљења и интелигентног управљања њиме, има сертификоване производе за бежичну контролу освјетљења, као и сопствено развојно одјељење за хардвер и софтвер. Сви производи компаније су развијени и имплементирани са циљем будуће интеграције у „Smart City“ системе.

logoTO