artlink.rsРегионални камерни оркестар АртЛинк Камерата Балканика наступиће сјутра, 24. септембра у Кући нобеловца Ива Андрића у Херцег Новом, а почетак концерта заказан је за 19 часова.

Камерата Балканика је регионални уметнички пројекат – оркестар састављен од талентованих младих музичара који представљају Балкан у свом најбољем креативном капацитету.

Мисија овог камерног ансамбла, који је дио удружења умјетника АртЛинк, је да на нови начин представи најбоље младе умјетнике из региона, као и сам регион западног Балкана, кроз призму успјешних младих људи који својим примјером и посвећеношћу показују добре резултате заједничке сарадње и креативности.

Концерт у Херцег Новом дио је тродневне турнеје овог камерног ансамбла који ће вечерас наступити у Тирани, а већ у суботу у Београду.

Камерата Балканика је добила подршку од Фонда за Западни Балкан и планира своје активности и у сарадњи са неколико фестивала у региону и Европи.

Спонзор концерта у Кући нобеловца Ива Андрића је Општина Херцег Нови, која претендује да постане дио европске иницијативе Градови фестивали и препознаје значај подршке пројекту сарадње младих умјетника у региону. Спонзори су и Фонд за западни Балкан и Савјет за регионалну сарадњу.

logoTO