JavnaRaspNSL130623Наставак презентације и јавне расправе о Нацрту измјена и допуна Просторно-урбанистичког плана за општину Херцег Нови одржан је данас у Дворани Парк.

Примједбе и сугестије грађана, пристигле до 16. јуна, биће разматране, унијете у Нацрт ПУП-а, након чега ће овај документ бити опет поднијет на сагласност до усвајања на сједници Владе Црне Горе.
Нацрт измјена и допуна ПУП-а представио је савјетник за архитектуру и урбанизам у Агенцији за изградњу и развој Херцег Новог, дипл. архитекта Ранко Ковачевић, а у расправи су учествоавли и државна секретарка Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма дипл. инг. Зорица Крсмановић и дипл. инг. Иван Недовић, такође из надлежног министарства, као и директор Агенције за изградњу и развој Херцег Новог дипл. инг. Александар Ковачевић. Презентацији је присуствовао и секретар за просторно планирање и изградњу дипл. инг. Владислав Велаш.
JavnaRasp01Грађанима је појашњено да Херцег Нови има ПУП те да је сада ријеч о документу који предвиђа одређене измјене и допуне постојећег. Како је појаснио Ковачевић, Нацрт подразумјева интервентне мјере за одређена насеља за која не постоји Детаљни урбанистички план. У супротном, ПУП преузима постојећа рјешења дефинисана ДУП-ом.
Интересовање грађана изазвала је планирана траса за пролазак локалне заобилазнице, која је општински пројекат и за коју је у току израда идејног пројекта, али и брзе саобраћајнице коју планира држава и коју ПУП предвиђа у зони изнад заобилазнице.
Примједбе и сугестије грађана биће размотрене и уврштене у Нацрт ПУП-а који ће потом опет морати да добије сагласност прије подношења Влади на усвајање.
Подсјећамо да је Нацрт измјена и допуна ПУП-а на јавној расправи до 16. јуна, до када је могуће доставити предлоге путем е-маил-а: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или директно на архиву Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, IV Пролетерске бригаде број 19, Подгорица.

Увид у цртеже плана могуће је обавити радним данима од 09:00 до 11:00 сати у просторијама Секретаријата за просторно планирање и изградњу ОХН, канцеларија број 87, на трећем спрату зграде Општине и од 12:00 до 14:00 у Агенцији за изградњу и развој Херцег-Новог. Посјета Агенцији се мора заказати на број телефона: 068 900 185.