NAS16082023C

Пут од Суторине до села Шћепошевићи асфалтиран је претходних дана, у дужини од око 500 метара. Урађена је машинска припрема оштећених дијелова саобраћајнице, те изравнавајући и хабајући слој асфалта, а реализација пројекта санације овог пута коштала је 30 хиљада еура. Надзор је вршила Агенција за изградњу и развој Херцег-Новог.

Како истиче предсједник МЗ Суторина, Боро Лучић, санација саобраћајне и путне инфраструктуре један је од приоритета те мјесне заједнице и локалне самоуправе, о чему свједоче многобројни примјери. Ту су и пројекти на побољшању образовних, културних и спортских садржаја, а као што су, у претходном периоду завршена, реконструкција основне школе (ПУ Основне школе “Дашо Павићић” у Суторини), реконструкција вишенамјенског спортског терена, изградња пјешачко-бициклистичке стазе у дужини од преко 2 километра.

“То су само неки примјери како желимо да побољшамо услове за квалитетан живот у Суторини. Свакако да ћемо убудуће реализовати још значајних пројеката, од комуналне инфраструктуре до стварања садржаја који неће бити само на услузи мјештанима Суторине, већ свих житеља Херцег-Новог”, поручио је Лучић.