SvecanostiNSL100624Девет група предшколаца ЈПУ Наша радост свечано су прошетали градом предвођени челницима 15. Међународног дјечијег карневала, у пратњи добошара и малих мажоретки Градске музике и херцегновског вртића.

Центар свог града претворили су у највеселију позорницу, испунили је осмјехом и пјесмом, искреном радошћу и поносом.
Њих 320 из свих пет васпитних јединица бацањем капа у вис, озваничило је крај вртићког доба и најавило полазак у школу - велики тренутак за све њих и њихове породице, али и васпитачице које су извеле још једну генерацију предшколаца. Дефиле из парка Бока предводили су мали капо Никола Огурлић и принцеза карневала Милица Песторић, велики капо Дени Дерања који је Дјечијем карневалу, за 15. рођендан поклонио химну која је премијерно изведена након дефилеа малих предшколаца.
Лоше вријеме одгодило је само на кратко програм отварања 15. Међународног дјечијег карневала, али су кључеви града, како обичаји налажу, стигли у руке малог капа Николе, а потом је и подигнута застава карневала на Сат кули.

Током предаје кључева, секретарка за културу и образовање Ана Замбелић Пиштало поручила је дјеци да локална самоуправа настоји да створи град по мјери дјетета и буде њихова подршка током раста и развоја, што потврђују различитим активностима. Дјеци је пожељела лијеп провод и срећан полазак у школу, а мали капо и принцеза Карневала су истакли да је кључ у сигурним рукама и обећали да ће град бити весео и шарен.
Организатор 15. Међународног дјечијег карневала је НВО Омладински центар Херцег Нови, суорганизатор ЈУК Херцег фест, а генерални покровитељ Општина Херцег Нови, док је подршку пружио велики број пријатеља ове дјечије светковине.

logoTO