Naslovna25072023aa

У циљу континуираног унапређења јавне инфраструктуре и побољшања безбједности пјешака, постављена је расвјета на још три веома фреквенте дионице – Степениште Елизе Дуковић Ломбардић, Степениште Ива Андрића и степениште у близини Тонсатија на Савини.

Како је истакао секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић, на Степеништу Елизе Дуковић Ломбардић постављена су три нова стуба и још један који је недостајао на Јадранској магистрали, у близини Црвеног крста.

„Радове су извели радници Комунално стамбеног предузећа. На овом степеништу је завршено бетонирање, преостаје још постављање камена, а то ће бити урађено чим буде укинута забрана о извођењу грађевинских радова. Извођач ће имати рок од 20 дана да тај дио заврши. Када све буде комплетирано, поставићемо нову јавну расвјету на овом степеништу“, истакао је Сеферовић.

Подсјетио је да су недавно завршили постављање јавне расвјете на Степеништу Ива Андрића, које повезује Шеталиште са Његошевом улицом, као и на степеништу које повезује Шеталиште са Улицом Саве Ковачевића, у близини Тонсатија.

„План је да до почетка школске године буде освијетљен дио између ОШ „Дашо Павичић“ и ЈПУ „Наша радост“ на Топлој који је дуго времена неосвјетљен, а за шта смо добили сагласност Министарства просвјете. Такође, имамо захтјеве свих мјесних заједница за обнову или продужетак расвјете, томе ћемо се посветити у наредном периоду и још више освјетлити Херцег Нови“, казао је Сеферовић подсјетивши да је за ову намјену буџетом опредјељено 150 000 еура.

Сеферовић је похвалио сарадњу са комуналним предузећима и ангажовање запослених нарочито у периоду великих врућина.

„Задовољни смо сарадњом са Комунално стамбеним предузећем, Водоводом и канализацијом, Чистоћом. То су све комуналне службе чији су радници на терену упркос високим температурама ваздуха и овим путем их похваљујем“, казао је Сеферовић.

Додаје да су службе веома активне и на уређењу зелених јавних површина у градском језгру, али и у осталим насељима.

 

Pages from Final Oktobarski bilten 2023 resize

Pages from strategija elektronsko izdanje

LAP za mlade

logoTO

Pages from Vodic CG vanrednih situacija

Informator za djecu i mlade OHN2023

baner LPOHNvn

Plan integriteta

Logo Destination Napoleon

logo AIE HD

LOGO Newcastles