naslovna20052023Секретаријат за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Општине Херцег Нови потписао је уговоре о суфинансирању за 2023. годину са руководиоцима спортских клубова из Херцег Новог.

Средства је добило њих 47.
Буџет намијењен спортским друштвима ове године је увећан за 50 хиљада еура, казао је секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица.
sekretar Mitar Kisjelica200523„За спортске клубове је опредијељено 600 хиљада еура и потписивањем уговора је финиширан читав процес који је започео конкурсом. На овај начин Општина се обавезује да клубове финансира, односно суфинансира као и до сада, а сарадњу настављамо, оснажујемо и надам се да ћемо спорт у нашем граду подићи на још виши ниво“, појашњава Кисјелица.
Највећа средства добили су ПВК Јадран и КК Приморје 1945.
Како је истакао предсједник ПВК Јадран Боро Лучић, за успјехе које овај клуб остварује потребна су и велика финансијска средства.
„Да није Општине Херцег Нови дефинитивно не бисмо били у могућности да то и урадимо. Захваљујем им се на размијевању, помоћи коју нам пружају, не само финансијској него и логистичкој“, казао је Лучић.
UgoKLB200523Предсједник КК Приморје 1945 Жељко Рогановић појашњава да ће добијена средства помоћи клубу да оствари своје амбиције.
„Висина средстава отприлике детерминише и амбиције које имамо. Играмо једно релативно скупо и захтјевно такмичење. Подсјетићу да је Приморје, у једном великом спорту као што је кошарка, учесник најјачег државног такмичења“, казао је Рогановић.
Секретаријат за друштвене дјелатности и спорт планира да у наредној години повећа буџет за спортска друштва и омогући им боље услове за рад.