Trka radostiNSL2024 8Хитри кораци и широки осмјеси обиљежили су данашњу, трећу „Трку радости“, организовану у оквиру програма обиљежавања Дана општине Херцег Нови.

KojovicNSL231024Комад урађен у копродукцији Градског позоришта Подгорице и Град театра Будва, а по тексту и у режији Виде Огњеновић, одигран је синоћ на сцени дворане Парк, у оквиру програма обиљежавања Дана ослобођења и Дана општине Херцег Нови.

KoncertNSL22102024Чувена YU група наступила је синоћ у Херцег Новом, у част обиљежавања Дана општине и Дана ослобођења града.

KnjigaNSL211024„Ништа као културно наслијеђе не може да бескрајно, а поуздано свједочи о судбини града и његових људи“ – једна је од порука са синоћње промоције репринта другог допуњеног издања књиге „Херцег Нови – 22 саге о културном благу“ аутора, професора Лазара Сеферовића.

FafarikulПод необичним, али мелодичним именом „Фафарикул” исписала је емотивне и животне приче, цртице и анегдоте хрватска књижевница Ђурђица Чилић о којима је први пут слушала и херцегновска публика на промоцији у фоајеу дворане Парк. У разговору са професорицом Снежаном Мирковић, модераторком програма, Чилић је са невјероватном енергијом и емоцијом причала о својој збирци шароликих анегдота које су, као и живот, некада духовите, некада потресне и разочаравајуће, али изнад свега искрене.