dusan i SavaСекретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало, честитала је младим Новљанима – Душану Рељићу и Сави Хутеру чланство у државном тиму за учешће на престижним међународним такмичењима из математике и физике и пожељела успјех.

Festival160624NSLНаступом дјечијих хорова из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе, завршен је Трећи међународни фестивал „Поред мора, пјевати се мора“, који је претходна три дана у Херцег Новом организовао Секретаријат за културу и образовање.

nas14062024Трећи међународни фестивал „Поред мора, пјевати се мора“ почео је синоћ књижевним програмом у част награђених херцегновских литерата у Кући нобеловца Ива Андрића. Музички дио програма са седам гостујућих дјечијих хорова биће одржан вечерас и сутра вече (15. јун) у парку Бока.

NaslovnaLuce2024Ученицима који су постигли одличан успјех током образовања у основној и средњој школи данас су предсједник Општине Херцег-Нови, Стеван Катић и секретарка за културу и образовање, Ана Замбелић Пиштало уручили општинске дипломе Луча. Изузетан успјех током школовања постигло је 18 основаца који су остварили највисочије оцјене из свих наставних предмета, одличан успјех и током средње школе постигло је 26 носилаца дипломе Луча 2, док је њих петоро заслужило најсјајнију диплому Луча 1 за петице из свих наставних предмета током основне и средње школе.

DubravaNSL11624Претходних дана извршени су радови на чишћењу спомен комплекса у Савинској дубрави.