sjecanjaPetDanica„Цијели свијет има само једну Даницу, а Херцег Нови читаво сазвијежђе” реченица је којом је синоћ започела академија сјећања на херцегновске Данице, младе хероине, заустављене у својим животним играма ратним вихором, стављајући идеал слободе испред свог живота.

radionica omladineРадионица „Право на приступ суду и насљедноправни положај жена у Црној Гори” данас је одржана у Омладинском центру у организацији Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови и НВО Центар за омладинску едукацију.

RestauracijaNSL210324На звонику цркве Св. Јеронима у току је рестаурација звона чији систем није мијењан 40 година.

Radionca HN 22.03. SajtСекретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови позива све студенте и средњошколце да присуствују бесплатној едукативној радионици под називом "Право на приступ суду и насљедноправни положај жена у Црној Гори”, која се организује у оквиру сарадње Општине и НВО “Центар за омладинску едукацију” на пројекту Европске омладинске картице (ЕYЦА).

naslovna14032024a

Међународно прослављени грчки пјевач Јоргос Даларас одржаће велики концерт 14. септембра на Канли кули, у оквиру 18. Guitar Art Summer Fest-а у Херцег-Новом. Ово ће бити први концерт у Црној Гори једног од највећих пјевача традиционалне ребетико музике.