NSL280923Херцег Нови је од јуче домаћин 30. конгреса Балканске клиничко лабораторијске федерације и 2. Националног конгреса клиничке хемије и лабораторијске медицине.

AmbasadaNSL270923Амбасадорка САД у Црној Гори, Џуди Рајнке боравила је у званичној посјети Општини Херцег Нови, гдје је са предсједником Стеваном Катићем разговарала о више актуелних тема од значаја за град, као и о могућностима будуће сарадње.

SlavaVelika GospojinaПоводом обиљежавања Велике Госпојине, данас су у цркви Св. Госпође у Пријевору и манастиру Савина служене литургије, уз присуство бројних вјерника и представника херцегновске локалне самоуправе.

katicuk25082023Предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић са сарадницима одржао је данас радни састанак са амбасадором Украјине у Црној Гори Olehom Herasymenkom и другим секретаром Анатолијем Демешчеком. Било је ријечи о јачој сарадњи локалне самоуправе са Украјинским центром у Херцег Новом и даљој подршци њиховим држављанима, као и привредном повезивању са представницима украјинских компанија које су на територији Херцег-Новог.

naslovna16082023aaa

Јубиларни 10. Трг од ћирилице синоћ је свечано отворен у Херцег-Новом, а након поздравних ријечи владике Захумско – херцеговачког и приморског Димитрија, предсједника Општине Херцег-Нови Стевана Катића и једног од оснивача ове манифестације протојереја ставрофора Радомира Никчевића, приређен је концерт духовне музике „Изнад истока и запада“.