00vcgohnПредсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић угостио је данас представнике три ватерполо репрезентације које су у нашем граду на заједничким припремама за Свјетско првенство у Фукуоки (Јапан) од 16. до 29. јула - селекторе репрезентација Црне Горе, Хрватске и Француске, Владимира Гојковића, Ивицу Туцака и Флориана Брузоа, предсједнике истоимених ватерполо клубова, “Јадрана” из Сплита и Херцег Новог, Младена Дрнасина и Бора Лучића, те предсједника Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе, Ђура Марића.

Предсједник Катић је након састанка истакао да је било задовољство разговарати са селекторима и предсједницима клубова и црногорског ватерполо савеза, али и видјети фантастичне релације и другарске односе између нашег савеза и селектора са колегама из Хрватске и Француске.
Предсједник је такође учесницима на састанку предочио и одлуку локалне самоуправе да гради нови олимпијски базен у Игалу, што ће у наредном периоду пуно значити за ПВК “Јадран” и Херцег Нови.
“Трудићемо се да убрзамо све процедуре и што прије дођемо до пројекта самог базена како би врло брзо почели радови, и како би сва наша дјеца из Херцег Новог имала далеко боље услове за развој, а Херцег Нови био окосница ватерпола у Црној Гори. Велики број наших Новљана игра за ватерполо репрезентацију Црне Горе, ту је и наш селектор Гојковић, и сви они заслужују апсолутно пуну подршку града по питању инфраструктуре”, нагласио је предсједник Катић.
01vcgohn1Селектор ватерполо репрезентације Црне Горе, Владимир Гојковић исказао је задовољство данашњим пријемом, те истакао да су његове колеге из селекција Хрватске и Француске задовољне сарадњом са црногорском репрезентацијом и условима које имају на Шкверу.
Гојковић се овом приликом захвалио и ПВК „Јадран“ Херцег Нови и предсједнику клуба, Бору Лучићу, који су у великој мјери помогли припреме репрезентације од средине маја до данас.
„Највише од свега се радујем најави да ће се градити затворени олимпијски базен у Херцег Новом. То је оно што је неопходно „Јадрану“ и као што је предсједник Катић рекао, из такве играчке базе изаћи ће нови репрезентативци који ће бити окосница црногорског ватерпола“, нагласио је Гојковић.
„Ајкуле“ вечерас на Шкверу играју припремни меч са селекцијом Хрватске, а наш селектор очекује пуне трибине, као и током претходног са репрезентацијом Француске.
„Вечерашња утакмица је још већи изазов и за нас и за публику. Мислим да није потребно посебно позивати публику, очекујем око 1000 људи и да амбијент буде као прије неко вече када је било фанстастично“, поручио је селектор Гојковић.