TurnirNSL270923У част и сјећање на Петра Обрадовића Чалтона, заслужног спортског радника који је током играчке каријере наступао за ватерполо клубове Јадран, Београд, Црвена Звезда и Будванска ривијера, а потом био и оснивач ватерполо клуба “Јадран ветерани” и предсједник Одбојкашког клуба “Албатрос”, јуче је у Спортском центру Игало почео други међународни меморијални кошаркашки турнир који носи његово име.

На терену је био је Петров син Новак који и ове сезоне игра у редовима новског прволигаша, КК Приморје 1945.
Турнир је званично отворио предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, који је гостима – екипама КК Широки (Широки Бријег), КК Леотар (Требиње) и КК Колубара (Лазаревац) пожелио добродошлицу у наш град.
Turnir27092301“Сматрам да је ово идеална прилика да се још више зближимо сви заједно, посебно спортски радници, јер је заиста дивно у Херцег Новом видјети екипе Широког, Колубаре, као и наше комшије из Требиња и будуће побратиме. Ту је и наш КК Приморје 1945, који из године у годину расте и биљежи све боље и боље резултате и у томе ће свакако имати подршку Општине Херцег Нови”, поручио је предсједник Катић, те напоменуо да ће потписивање Споразума о братимљењу Требиња и Херцег Новог бити реализовано 20. октобра.
Првог дана турнира КК Широки је био бољи од КК Леотар 92:75, а КК Колубара је уз само кош разлике однио побједу над домаћином 85:83.
У финалу, које је на програму данас од 13 часова састаће се КК Широки и КК Колубара, док ће утакмицу за треће мјесто у 11 часова играти КК Приморје 1945 и КК Леотар.
Организатор меморијалног турнира је новски прволигаш КК Приморје 1945, уз подршку Општине Херцег Нови.