PrijemNSL01122023Чланови Бућарског клуба Мељине и представници Општине – потпредсједник Мирко Мустур и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица одржали су састанак на којем је клубу одато признање за освојену дуплу круну – титула шампиона државе и побједник Зимског купа, али и за допринос развоју овог медитеранског спорта у Херцег Новом.

Клуб је у претходном периоду изборио и пласман на завршном турниру Регионалне Боћарске лиге који ће средином децембра бити одржан у Београду, а наредне године ће играти и Лигу шампиона.
Састанак је био прилика да се разговара о могућности популаризације бућања, посебно међу младима, али и о проблематици са недостатком простора за тренинг у току зимских и кишних дана.
Потпредсједник Општине Мирко Мустур честитао им је на постигнутим успјесима и казао да раде све како би се унаприједио њихов рад.
„Боћање је спорт који је везан за медитерански простор и био је доста развијен и наш је задатак да га очувамо. Некада се у сваком мјесту наше општине, буће играле и центар окупљања“, подсјетио је Мустур.

Секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица казао је да Херцег Нови показује да стварно јесте град спорта.
„Имамо талента, људе и зања и то и показујемо посебно у спортовима карактеристични за град и приморије. Надам се да ћемо тако и да наставимо. На састанку је било ријечи о ревитализацији боћања. Времена су се промијенила, дошло је до његове професионализације. Трудићемо се да колико можемо подржимо његову ревитализацију и дали смо неке предлоге које ћемо да остваримо током наредне године“, казао је Кисјелица.
Предсједник Боћарског клуба “Мељине” Рајко Бојановић је захвалио на пријему и на свему Општина ради за спортске клубове.
„Показали су да мисле на нас. Наш клуб је ове године остварио највећи успјех у историји клуба. Прваци смо Црне Горе, играмо Лигу шампиона наредне године. Трудићемо се да и наредне године постигнемо запажене успјехе“, казао је Бојановић.