body bildingNSL05122023Представници Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу и Спортског центра у Игалу одржали су у Игалу радни састанак са званичницима бодибилдинг и фитнес савеза Црне Горе.

Том приликом исказана је жеља за сарадњом и могућност подршке да се у Херцег Новом одржи престижни спортски догађај World Intercontinental Cup 2024 у бодибилдингу и фитнесу, чији је домаћин црногорски савез.
О овој идеји су разговарали су секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица и директор СЦ Игало Радован Ралевић са сарадницима и предсједник комисије Владан Лакић, предсједник БФСЦГ Дражен Вујошевић.
World Intercontinental Cup 2024, које се организује први пут у Европи, представља значајан корак за бодибилдинг и фитнес заједницу, а посебан значај донио био развоју спорта и спортског туризма Херцег Новог, Европског града спорта за наредну годину.
Организатор манифестације је IFBB федерација која се може похвалити дугом традицијом, од 1946. године. Имајући у виду високе стандарде IFBB-а, након великог залагања и уложеног труда, Црногорски бодибилдинг и фитнес савез добио је част да буде домаћин овог такмичења, а у којем граду ће бити организовано такмичење, биће ускоро познато.
Очекује се да ће World Intercontinental Cup 2024 окупити око 500 најбољих такмичара из 20 земаља.