NM20241202

Члан Карате клуба Бијела Немања Микулић изабран је за најбољег спортисту града у 2023. години. Према оцјени Комисије за избор најбољих спортиста и спортских радника Херцег-Новог коју чине спортски новинари и представници локалне самоуправе, Микулић је у претходној години остварио врхунске резултате и показао да новски и црногорски карате итекако има свијетлу будућност.

Најбољи тренер у 2023. био је Милорад Крунић – тренер Одбојкашког клуба Херцег-Нови и селектор женске одбојкашке репрезентације Црне Горе, док је награда за најбољу спортску организацију припала ПВК Јадран.

Награда за животно дјело постхумно се додијељује прослављеном ватерполо тренеру и селектору репрезентације Петру Поробићу, док је за амбасадора новског спорта за 2023. годину проглашен ватерполо голман Петар Тешановић (АН Бресциа).  За најбољег спортског радника у претходној години изабран је Милан Иванишевић из Одбојкашког клуба Херцег Нови.

Признање ће бити уручено и Спортско рекреативно ватерполо пливачком друштву Кумбор поводом 50 година постојања клуба, те продуцентској кући „ЦиннеСпорт“ за публикацију дугометражног документарног филма „На златним скалама – Олимпијски Херцег-Нови“.

Посебно признање спортских новинара биће уручено Секретаријату за друштвене дјелатности и међународну сарадњу за промоцију Херцег Новог као Европског града спорта.

Вече шампиона, које ће ове године бити одржано 20. фебруара у Дворани Парк са почетком у 19 сати, биће прилика да признања града добију и многобројни млади талентовани спортисти, а предвиђене су и награде за афирмацију херцегновског спорта, за постигнуте и запажене резултате, те за остварене клупске резултате у 2023. години.