poziv OKОлимпијски караван наставља пут кроз Црну Гору! Након Цетиња и Бара догађај за памћење, традиционална манифестација којом Црногорски олимпијски комитет (ЦОК) најављује почетак Олимпијских игара стиже у Херцег Нови.

У јединственом амбијенту Парка Бока, у четвртак, у граду који је за ову годину добио титулу Европског града спорта, 16. маја, са почетком у 11:00 часова, Олимпијски караван окупиће основце, чланове спортских клубова и све љубитеље спорта, који ће у спортском духу загријати атмосферу пред почетак олимпијског љета.
Уз подршку Општине Херцег Нови и поносних спонзора ЦОК-а, Спорт Вижин-а, компаније Оне, Југопетрол - Еко бензинских станица, Ловћен осигурања и Ерсте банке, спремне су занимљиве активности за најмлађе, који ће имати прилику да се такмиче у различитим спортским дисциплинама, познавању олимпизма и спорта, али и да много науче о олимпијском покрету, вриједности и предностима спорта и рекреације.
“У друштву наших прослављених олимпијаца, али и будућих спортских звијезда Црне Горе, упознаћемо Париз, као град домаћина Олимпијских игара трећи пут у својој истроији. Највећи мултиспортски догађај након тачно 100 година поново ће се одржати у „граду свјетлости“. Такође, осврнућемо се на историју олимпијског покрета у нашој држави и достигнућима наших олимпијаца на највећој позорници”, најављују из ЦОК-а.
„Олимпијски караван“ у Херцег Новом обиљежиће наставак спортске лиге у којој ће учествовати наше будуће звијезде, који ће уз подршку најмлађих, али и старијих навијача, пренијети дух правог спортског надметања а навијачима дочарати амбијент са олимпијских борилишта.
“Све ово довољни су разлози да у четвртак, 16. маја, будете са нама и уживате у прослави олимпизма и спорта, учествујете у стварању савршене енергије пред почетак Олимпијских игара”, поручују из Црногорског олимпијског комитета.
„Олимпијски караван“ након Херцег Новог наставиће пут по Црној Гори и посјетити Подгорицу и Колашин.